Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ti ezt hogyan értelmeznétek...

Ti ezt hogyan értelmeznétek (mintaterv)?

Figyelt kérdés

A mintaterveben szerepel egy "Társadalmi ismeretek" tárgycsoport, amelyen belül fel van sorolva több kötelezően választható tárgy. Mellette, a "teljesítendő kreditek a tárgycsoportban" oszlopban a "2" szerepel. Ajánlott félévszám pedig nincsen konkrétan megadva, hanem úgy van beleírva, hogy "min. félévszám: 1", "max. félévszám: 6".

Na most ez szerintetek azt jelenti, hogy az egész BA képzés 6 féléve alatt kell teljesíteni egy tárgyat a felsoroltak közül, legalább két kreditért? Vagy pedig azt jelenti, hogy minden egyes félévben kell közülük egy tárgy, legalább két kreditért?

2019. jan. 18. 19:26
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Abból amit leírtál nekem az következik , hogy a társadalmi ismeret tárgyakból 2 kreditnyi tárgyat el kell végezned.
2019. jan. 18. 19:39
 2/10 A kérdező kommentje:
És szerinted az egész képzés alatt vagy egy félévben? Mert addig én is eljutottam, hogy két kredit kell, de számomra az már nem világos, hogy ez mire vonatkozik.
2019. jan. 18. 19:42
 3/10 A kérdező kommentje:
Mármint én ilyennel még sosem találkoztam, hogy minimum és maximum félév... ezért nem értem, hogy ez most mit jelent. Bármikor teljesíthető bármely félévben, csak legyen meg a képzés végére vagy pedig azt, hogy az elsőtől a hatodikig minden félévben el kell végezni egyet két kreditért.
2019. jan. 18. 19:44
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
mint mondtam ebből nehéz a szabályt megállapítani, de szerintem annak a 2 kreditnek 6 . félév végéig meg kell lenni. max meg min szerintem azt jelenti min 1 el kell végezni és maximum 6-ot végezhetsz el.
2019. jan. 18. 20:18
 5/10 anonim ***** válasza:
75%
Igen, szerintem is 6 félév alatt összesen 2 kredit kell az adott tárgycsoportból.
2019. jan. 18. 21:40
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Nincs mit ertelmezni ezen igazabol. Minimum elso felev - tehat minimum elso felevesnek kell lenned, amikor megcsinalod azt a kotelezo ket kreditet ebbol, es maximum 6 felev - tehat akar meg a 6. felevben is megcsinalhatod ezt a kotelezo kettot. Azert igy irjak, mert lehet olyan targy, aminel "max. 4. felevet" ir, es azt akkor a 4. felevig kell megcsinalnod, mert pl. feltetele a szakdolgozati temavalasztasnak.
2019. jan. 19. 07:10
 7/10 A kérdező kommentje:
Tehát, akkor egyszer kell megcsinálni a két kreditet az egész félévben és, ha mondjuk ez az első félévben meg is van, akkor utána már nem kell ezzel foglalkozni.
2019. jan. 19. 07:27
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
pontosan , csak 2 kredit és egyszer kell megcsinálni, a 6 félév közül bármelyikben , akkor van ilyen , ha erre a tantárgyra nem épül semmi, azaz egyetlen más tantárgynak sem feltétele ennek az előzetes elvégzése.
2019. jan. 19. 12:51
 9/10 A kérdező kommentje:
Hát akkor az tök jó :)
2019. jan. 19. 13:39
 10/10 anonim ***** válasza:

Az :D

vannak ilyenek, :D

2019. jan. 20. 16:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!