Ha csak 10 kreditem lesz az első félévben, azt vissza lehet hozni, vagy inkább hagyjam ott a szakot?
Egyetemfüggő az átlagos dolog, karokon belül is változik én is voltam vészhelyzetben. A tvszt böngészd át.
Nálunk pl a 3as átlag VAGY (nem és) a kredit a feltétel és csak a teljesített tárgyakat számítják az átlagnál ha esetleg buksz valamit az nem számít bele.
Két lényeges kérdés van:
1. A szakot jobb híjján választottad vagy céltudatosan? Utóbbi esetben lesz érdemi motivációd.
2. A $#@r teljesítmény oka a kéoességeid korlátja vagy a linkséged. Utóbbi esetben nem linkeskedve lesz idő és energia tanulni.
Évfolyamtársam megcsúszott, de ügyesen ütemezve, kihasználva a kreditrendszer rugalmasságát az 1 év csúszását ledolgozta, és rendesen, 5 év alatt végzett. Egy másik keményen füvezett egy évig, de jól szigorlatozott, majd doktorált fizikus és mégvalami. Én a 2. félévi analízisen csúsztam, 6 év alatt közepesre végeztem.
JAVASLAT: Keményen dolgozd végig a 2. félévet! Ami nem ment, azok egy részét vedd fel keresztféléven! Kiderül, mire vagy képes. Ha megy, akkor maradj! Jó végzettség lesz. Ha nem megy, keress mást, és jelentkezz máshova!
Ha a 2. félévben megy a dolog, akkor lesz időd a 3.-tól tanulni ÉS csajozni/pasizni.
Érdemes megpróbálni, persze, de azért azt tudd, hogy egy félév alatt mindössze 10 kredit teljesítése nem kicsit rossz, hanem minősíthetetlenül rossz.
Az első félévem nekem is rosszul sikerült, egy kötelezőt és egy kötvált hagytam úszni, így lett 30 helyett 23 kreditem. De összesen 10-et összehozni tényleg nagyon szörnyű. Gondolom felvettél legalább egy 25-30 kreditet, mert 30 körül szokott lenni mindenhol az ajánlott, szóval ez azt jelenti, hogy még a felét se sikerült teljesíteni...
Következő félévben a helyedben én jóval többet vennék fel, mint a minimum, amennyi kellene ahhoz, hogy ezt a mostani alul teljesítést megúszd.
#7: Akkor van remény. Egy ismerösöm alig tanult, szerencsésen mindenből 5-sel átment. Így rá se szokott a rendes tanulásra. A tudása ingatag volt. Szívott.
Tanulj, menni fog a terved.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!