Milyen sorrendben írjam be az egyetemeket a felvételin? (Bővebben a leírásban)
Corvinusra szeretnék menni elsősorban az alkalmazott közgazdaságtan szakra, de a gazdasági elemzőt is bejelölöm.
1. Alkalmazott közgazdaságtan (állami)
2. Gazdaság elemző (állami)
3. Alkalmazott közgazdaságtan (önköltséges)
4. Elemző (önköltséges)
VAGY
1. Alkalmazott közgazdaságtan (állami)
2. Alkalmazott közgazdaságtan (önköltséges)
3. Elemző (állami)
3. Elemző (önköltséges)
??
Legfontosabb szabaly:
Mindig azt tedd legelore es allamin amire a legjobban szeretnel menni, megha kilatastalannak is tunik es lehet nem ered el a pontot (sosem lehet tudni mi lesz..)
A kerdesre visszaterve, te tudod, hogy mennyire akarsz arra a szakra menni, tudod e vallalni penzugyileg ha nem vesznek fel allamira. De a sorrendet ugyis megtudod majd 1x valtoztatni amikor mar tudod, hogy hany pontod van es melyikre mennyi volt a ponthatar tavaly. Ugyhogy szerintem ird be sorrendnek most azt amit a szived diktal es helyesnek erzed, es max juliusban valtoztatsz.
En pl. egy bizonyos szakra akartam menni, es beirtam azt elso helyre allamira es masodik helyre koltsegesre, utana meg nem foglalkoztam vele nagyon, mert csak egy helyen inditottak a szakot es biztos voltam benne, hogy oda ugyis felvesznek, mert alacsony a ponthatar, es kevesen jelentkeznek minden evben.
Szia!
Szerintem is a második opciót válaszd, ugyanis a Corvinuson van egy nagyon jó ösztöndíj lehetőség a K karosoknak. A neve MNB Ösztöndíj önköltséges hallgatóknak, a tandíj 100%-át fedezi a teljes képzés alatt, és már az első félévtől lehet igényelni a felvételi pontszám alapján. Kb 400 pont kell ahhoz, hogy megkapd az ösztöndíjat, de ez persze minden évben változik a jelentkezők pontszámától függően.
Szóval még ha esetleg fizetősre is kerülnél be, elég jó esély van rá, hogy ne kelljen fizetned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!