Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Kutató diplomával lehet menni...

Kutató diplomával lehet menni mérnöki mesterképzésre?

Figyelt kérdés

Hallottam olyat, hogy valakit földtudományi kutató diplomával (nulla műszaki ismerettel) felvettek olaj- és gázmérnöki mesterképzésre és el is végezte a szakot az illető, nem kapott kreditpótlást sem, tehát az alapszakos műszaki tárgyakat (pl. ábrázoló geometria, mechanika, géptan, áramlástan) nem kellett teljesítenie a mérnöki diplomához.

Szerintetek ér valamit a diplomája ebben az esetben is, teljes értékű mérnöknek számít a munkáltatók szemében alaptudás nélkül?

2019. jan. 10. 18:05
 1/6 anonim ***** válasza:
89%

3 nap alatt 3 ilyen kérdést láttam már...

Menj fel Felvi-re és nézd meg hogy azon a mesterszakon mit fogadnak el előfeltételként.

Azt h a munkáltató hogy ítéli meg, őt kell megkérdzni, de gondolom ahány munka, annyi féle vélemény lesz

2019. jan. 10. 18:17
 2/6 A kérdező kommentje:
Ez egy megtörtént eset. Legalábbis ezt hallottam.
2019. jan. 10. 18:21
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Én is biológia bsc-vel mentem élelmiszerminőségi mérnök msc-re
2019. jan. 10. 18:27
 4/6 A kérdező kommentje:
Az élelmiszermérnöki szak inkább analitikára és mikrobiológiára épül, ha jól tudom, meg valamennyi technológiai ismeret.
2019. jan. 10. 18:37
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen biztos, de én nem élelmiszermérnök szakra mentem, teljesen másra. Élelmiszerminőségi mérnökire.
2019. jan. 10. 18:58
 6/6 anonim ***** válasza:

Lehet, ennek nincs akadálya, a mesterszak bemeneti követelményei döntik el.

A kutatószakosok általában szakmailag műveltebbek, jobbak a motivációik és a felkészültségük is, úgyhogy mindenhol szívesen fogadják őket.

2019. jan. 13. 14:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!