Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetem folytatásához hogy...

Egyetem folytatásához hogy működik a felvételi?

Figyelt kérdés
Van egy szak aminek a felénél tartok. Kb 4 éve félbehagytam, most szeretném befejezni, viszont azóta kell már emelt érettségi a bejutáshoz. Újra kell felvételiznem? És akkor újra is kell érettségiznem?Nem lehet enélkül folytatni?
2019. jan. 6. 18:14
 1/2 anonim ***** válasza:
Sajnos nem folytathatod csak úgy, ha már egyszer megszűnt a jogviszonyod. Hiába jártál te már erre a szakra korábban, a jelenleg hatályos felvételi követelményeket kell teljesítened ahhoz, hogy újra felvegyenek. Jó hír viszont, hogy ha felvételt nyersz, el tudod ismertetni a korábban megszerzett kreditjeidet. Rossz hír, hogy ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy minden elvégzett tárgyadat beszámítják az új képzésedben, mivel ha a mintatanterv vagy a tárgyak követelménye azóta megváltozott, akkor nem fognak mindent elfogadni, így lehet, hogy nem tudod "pontosan" ott folytatni, ahol abbahagytad. Ha még nem tetted meg, akkor nézz utána a jelenleg érvényben lévő tematikáknak, tantervnek, hogy lásd, mennyit változott.
2019. jan. 6. 18:29
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi! Nagyjából ettől féltem...A tanterv legalább nem változott azóta:)
2019. jan. 6. 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!