A Kármán Tódor kollégiumba és a Vásárhelyi Pál kollégiumba, kb milyen tanulmányi átlaggal lehet bekerülni tavaszi félévre?
Vásárhelyibe elég lehet. Kármánba nem túl esélyes...
De nem leszel hosszú életű a bme-n ha magadtól nem sikerült visszanézni a korábbi évek ponthatárait
Egyrészt nem az átlag számít, hanem a KKI.
Másrészt nem duplázódik gólyáknak a KKI. A felsőbbéveseknek az utolsó két félév KKI-jának nézik az átlagát, a gólyáknak pedig az első félév KKI-ját (nekik nem is tudnának mást nézni)
Harmadrészt, 3.5-ös KKI simán elég a Kármánhoz is tavasszal. Ősszel már necces lenne.
Természetesen úgy értettem, hogy duplázódik, hogy az első féléves számít (mintha az lett volna az utolsó két félévben).
Első kérdező, remélem te egy hosszú életű bme-s vagy, mert én tényleg sehol nem találtam azokat a ponthatárokat. Tudsz valami linket küldeni hogy hol keressem?
És egyébként a KKI az megegyezik a tanulmányi átlagommal ha minden tárgyam megvan, nem? Mert akkor a teljesített kredit/felvett kredit amivel szorozni kell az 1.
Csak akkor egyezik meg, ha 30 kreditet vettél fel a félévben és minden tárgyad megvan.
Ha 30-nál kevesebb kreditet vettél fel (ne tegyél ilyet) , akkor a KKI-d minden esetben alacsonyabb lesz mint az átlagod.
Ha 30-nál több kreditet vettél fel, akkor ha minden tárgyad megvan, akkor a KKI-d magasabb mint az átlagod. Ha nincs meg minden tárgyad, akkor rendszerint alacsonyabb.
A KKI képletét pedig rosszul tudod:
Korábbi évek ponthatárai (KKI-ban, a Kármánba):
2017/2018. tavasz: 3.385
2016/2017. tavasz: 2.8125
2015/2016. tavasz: 3.15
2014/2015. tavasz: 2.55
Szóval nem egészen értem, miért lettem lepontozva, miközben minden állításom igaz volt...
"A képletet egy egyetemi tájékoztató órán kivetített diáról szedtem"
Akkor elnézted, hogy mennyivel osztják el. Mindig 30 kredittel osztják el, ha KKI-t számolnak, nem felvett kreditjeid számával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!