Meddig nézik azt el, ha egy tanár szakmailag 0?
A lányom matektanárjánál érettségizettek 2,7-es átlagot értek el osztályos szinten. 17 kettes lett, 1 ember bukott. Már az év elején figyelmeztettek más szülők, akiknek a gyerekei nála végeztek, hogy érettséginél matekból 3-asnál jobbra ne nagyon számítsunk. A kislányom több barátnője is tiszta 5ös, csak matekból lett 2-3 az érettségi. Ez az eredmény minden olyan osztályra érvényes, melyeket a tanárnő vitt. Egyébként is panaszkodtak a gyerekek, hogy "tanárnőt képtelenség megérteni, elveszítjük a fonalat, nem is értjük hogy mit mond". Azt mondják, az érettségire nem is készítette őket, olyan, mintha be sem ment volna órára. Több matematika órán csak beszélgettek. Félreértés ne essék, jó képességű osztályról van szó.
Azt szeretném tudni, hogy ha a mai világban sorra rúgják ki a tanárokat és rengetegen nem találnak munkát tanári végzettséggel, hogy engedhetnek meg ilyen egy gimnáziumban?
Mikor fognak tenni ez ellen és ki? Ki nézhet ennek utána és orvosolhatja a problémát?
Most tervezik visszaállítani azt a rendszert, hogy néha bejönnek ellenőrizni a tanárt és végighallgatják az órákat.
Sajnos nekem is volt ilyen tanárom. 4 év gimi alatt egyszer sem tartott nyelvtan órát, irodalmon is kb csak annyi volt, hogy amik kötelező olvasmányok lettek volna, azokat megnéztük filmen. Egyébként meg folyamatosan a magánéletéről beszélt. Egy élmény volt az érettségi.
Azokról a tanárokról meg ne is beszéljünk akik csúnyán szólva, pofára osztályoznak.
Sajnos teljes mértékig át tudom érezni a helyzeteteket.
Értem. Tehát mi tudnánk eljárást kezdeményezni. Hát azt mondja a lányom, hogy meghallgatáson már volt a tanárnő, egy másik tanár beült az órára. Akkor úgy csinált, mint aki csinál is valamit, de nem történt semmi sem...
Szép világot élünk.
Hát mi nálunk is ez volt a gond. Csak nálunk férfi volt a tanár. De ő olyan volt, h hol volt hol nem volt.Vagyis egy* kirúgták utána visszavették.Érettségi előtt kb 1 hónappal kirúgták végérvényes.Ezek után kaptunk egy új tanárt de csak ösz visz 4 óránk volt megtartva.Ennek eredményeképp : 43-an érettségiztünk az idén és ösz visz lett 3 3-mas egy bukás és a többi 2-es.Ez is csak úgy lett, h az írásbelin 20 ember ért el 20 pontnál kevesebbet.
Mi hiába panaszkodtunk semmit nem tettek ellene.
semmit nem tudsz tenni, nálunk is van olyan aki úgymond szakmailag kevesebb mint nulla, de hát az igazgató jó ismerőse, így esély sincs arra, hogy el lehessen mozdítani, pedig kb mindenki utálja és sorra pennek a panaszok
és ugyan ez a jelenség forítdva is igaz, hiába van egy jó képességű tanár, akit szeretnek is a diákok és szakmailag jól felkészült, sajnos azonnal kicsinálják akármilyen indokkal, ha éppen nem szimpatikus az igazgatónak
tanítottam már nem egy gimiben és mindegyikben így működött ez, vannak úgynevezett "érinthetetlen" emberek, és ami még durvább, azt láttam, hogy még mindig pártkötődések alapján is működik ez, sőt eldobtam magam attól is, hogy a szükséges végzettség nélkül is neki szabad tanítani ...
Én megérdekléődtem a panasztételi lehetőségeket, de a végeredmény az h kb semmit nem tudsz tenni és röhögnek a markukba
Igazából megoldás itt sose lesz.
A diáknak nincs igaza, ő az, aki nem tanul, nem veszi komolyan, és csak a tanárt akarják lejáratni, utálják a tantárgyat stb.
Talán egységes szülői fellépéssel el lehetne érni valamit.
Nálunk egy borzalmas matektanár volt 2 évig, aki tényleg nem tanított semmit. És ezt nem divatból írom, egyszerűen egy óra nála úgy nézett ki, hogy felíratta valakivel a könyvben szereplő anyagot a táblára, majd felolvasta, feladott feladatokat, amiket vagy leellenőriztünk vagy nem, Ha kérdeztünk valamit nem válaszolt, ha azt mondtuk, hogy nem értjük, akkor csak a sima "dolgozzál" volt a válasz. Ezt hiába mondtuk mindenkinek, leszartak minket... Folytathatnám még a sort, de inkább nem teszem.
Semmi bajom nincs a szívatós, követelődzős tanárral, ha tanít is valamit...
Az igazgató az iskola egyszemélyi felelős vezetője, minden az ő kezében van.
Esetleg az iskolaszék közben tud járni az igazgatónál, ha van ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!