Jelentkezni szeretnek egy szeptemberben indulo kepzesre. Nyiregyhazan elek, azonban a suli Debrecenben van, tehat bejaros lennek. Mivel jarnek jobban, a nappali vagy az esti kepzessel?
Nappalin nem csak tobbet tudnek tanulni, de tobb velem egy koruval (19-20) jarnek, mint estin. Mivel ugye 25 eves korig lehet csak nappali kepzesen resztvenni. Tartok attol, hogy estire inkabb azok jelentkeznek akik nappalira mar nem tudnak, aztan elvesznek ott a nalam sokkal idosebbek kozott, maganyoskodhatok ket even at :D Meg nappalin biztosabbnak latom a kepzes indulasat, ugyanis kell egy bizonyos letszam. Nappalira viszont necces a mindennapos atutazgatas. Persze tudom hogy nem en lennek a foldon az egyetlen akinek ekkora tavot kell megtennie de megis. Kolijuk nincs tehat az nem johet szoba.
Mit tanacsoltok, nappali vagy esti kepzest valasszak?
Tanárira járok Debrecenben és van egy 43 éves nő csoporttársam nappalin.
Szerintem a nappali jobb egyébként.
2018. dec. 12. 08:35
2/5 anonim válasza:
én anno azért mentem levelezőre, mert: utáltam a tesit...a fene fog 2 évig vagy meddig tesizni egyetemen :-) Amikor megtudtam van tesi a nappali képzések egyből elvetésre kerültek :-) A fene fog kis létszámú csoportban ücsörögni és kimenni a táblához mint gimben..meg referátum/referándum vagy mi a fenét adjak elő 600 ember előtt...a francokat! Ez a közszereplés elég volt a gimbe...levelezőn nincsenek ilyen baromságok na én ezért mentem kifejezetten levelezőre.....persze a vizsgákat megszoktam..egy idő után kizártam a körülöttem lévöket, de emlékszem életem első egyetemi vizsgáján lefagytam, hogy egy szobába ülünk 5-en és én a többi ember előtt feleljek..kellett vagy 2 év mire nem érdekelt ki hallja a feleletem :-) Ha egyedül lettem volna nem remegett volna a hangom :-) védésen szerencsére egyedül voltam a bizottság előtt az államvizsgákon - nekünk külön volt a védéstől és 4 db egymásután :-) meg már belejöttem a mások előtt szereplésbe...de ettől a refeakármitől kivert a víz gimiben :-) Szóval a nappali képzésben nem láttam semmi vonzót :-)
2018. dec. 12. 11:24
3/5 anonim válasza:
Egyet tarts észben: Csak nappalin lesz egészségügyi biztosításod, sem estin, sem levelezőn nem. Ez utóbbi kettő esteében fizetned kell havonta, vagy elmész dolgozni.
2018. dec. 12. 12:11
4/5 A kérdező kommentje:
Na de ez nem egyetem csak egy szakkepzo ahol van felnott oktatas is. Idesz*rok ha ott is van tesi :D utaltam mindig az ilyesmiket en is
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!