Miből készüljek fel közgazdasági alapismeretek érettségire?
Figyelt kérdés
10 éve érettségiztem belőle és a tovább tanulás miatt újra szeretnék érettségizni. Miből tudnék újra felkészülni? Milyen könyvet tudtok ajánlani?2018. dec. 10. 15:01
1/2 Kacsa Tibor válasza:
Nos, ez egy nehéz kérdés szerintem. Lehetséges, hogy adtak ki azóta könyvet, ami célirányosan arra készít fel, bár csodálkoznék rajta. A probléma az, hogy 10 éve még volt külön üzleti és elméleti gazdaságtan érettségi, mára azonban ezeket összevonták. Így az érettségin van kb. minden. Mikro- és makroökonómia, számvitel, statisztika, marketing, menedzsment... Mivel eléggé szerteágazó a dolog, így én kezdésnek a helyedben átnézném az utóbbi pár év érettségi feladatsorait, hogy lássam, mire kell számítanom. És azok alapján keresnék szakirodalmat. És lehet inkább úgy tenném fel a kérdést, hogy "Mit ajánlanátok statisztika tanuláshoz középszinten?". Természetesen ugyanezt megtenném mikro, makro, marketing, stb.. esetében is. És akkor olyanok válaszolnak rá, akik valóban releváns tudással és tapasztalattal rendelkeznek az adott témakörben.
2/2 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a választ!
Sokat segítettél :) akkor így indulok neki!
2018. dec. 11. 10:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!