Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Jelentkezhetek-e így felvin...

Jelentkezhetek-e így felvin egy másik egyetemre, hogyha már egyetemre járok?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Úgy értem, hogy mikor felvi-n a jelentkezést meg kellesz csinálni, stb. akkor a második félévemet fogom csinálni ezen az egyetemen, de át szeretnék menni egy másikra, viszont nem akarom addig félbehagyni a tanulmányaim, mert itt is vannak azok a tantárgyak, amik a másik egyetemen is lesznek, szóval megcsinálhatom őket. Ugyanolyan szak-ra szeretnék átjelentkezni, csak másik egyetemre.

Tehát, lehet úgy, hogy 2019-ben felvin jelentkezek egy másik egyetemre, (amire valószínűleg fel is vesznek a pontszámok alapján) , miközben erre az egyetemre járok, és majd a 2. félév végével kiiratkozok erről az egyetemről, hogy majd a tanulmányaimat a másik egyetemen folytassam?

Illetve a be-ki iratkozáson kívül (meg a kreditátvitelin) kell-e valamilyen egyéb dolgot tennem?

2018. nov. 29. 18:03
 1/6 anonim ***** válasza:
34%
Ha átjelentkezni akarsz, akkor miért ujrafelvételiznél?
2018. nov. 29. 18:06
 2/6 A kérdező kommentje:
Mert ha úgyis jövő szeptembertől kezdem, akkor a papírmunka nagyját ez elintézi nekem, de inkább azért, mert lehet, hogy átjelentkezésnél nem lesz államis hely, de újrafelvételinél úgyis államira raknának be.
2018. nov. 29. 18:19
 3/6 anonim ***** válasza:
89%
Ó. Értem. Lehetséges jelentkezni miközben másik egyetemre jársz.
2018. nov. 29. 18:21
 4/6 anonim ***** válasza:
Persze, sőt van aki több egyetemi szakot végez egyszerre (akár több egyetemen). Van ugye összesen 12 államilag támogatott féléved, ezt úgy használod fel, ahogy akarod. Mivel lehet több szakot és több egyetemet is csinálni, szóval teljesen független a jelenlegi tanulmányaidtól a felvi-s jelentkezés.
2018. nov. 30. 16:25
 5/6 A kérdező kommentje:
Rendben, köszöntem mindenkinek.
2018. dec. 1. 16:17
 6/6 anonim ***** válasza:
Az is lehetséges ha 1 ev utan egy teljesen más egyetemre akarok jelentkezni és abbahagyni az előzőt végleg?
júl. 4. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!