A magyarországi egyetem, ahol jelenleg tanulok, rendszeresen megszegi a saját adatvédelmi szabályzatát. Számíthatok retorzióra, ha megkeresem az intézmény adatvédelmi biztosát?
Sajnos ez a legtöbb egyetemen teljesen általános:(
Ha engem zavarna, a HÖK-höz fordulnék: össze kellene állni egy nagyobb diákcsoportnak, akik ezt nem helyeslik, és együtt kiállni - egy fecske nem csinál nyarat.
Nálunk csak annyi volt, hogy a neptun kód mellett a nevek is szerepeltek véletlen, mert a tanár elfelejtette kiszedni őket mielőtt felrakta az eredményeket. A HÖK-nek szóltak és leszedették a tanárral, de ezen kívül más nem volt belőle, felesleges ezért adatvédelmi biztost keresni. Ha a HÖK szól emiatt az is elég, hogy akkor ne így pakolják ezentúl ki az eredményeket csak szimplán a neptun kóddal és a jegyet.
Elméletben nem érhet emiatt hátrány, főleg ha a HÖK-ön keresztül szólsz és ők nem adják tovább ki szólt miatta. Ha viszont konkrétan te mész szólni vagy éppen bíróságig viszed a ügyet már tudni fogják ki vagy és habár nem kerülhetnél emiatt hátrányos helyzetbe azért a tanárok is emberek, nem hiszem hogy jó szemmel néznék ha miattad valamilyen retorzió érné őket vagy a kollégáikat. Szóval jah simán megutáltathatod magad az egész egyetemi karral, még ha szabály szerint nem kerülhetnél emiatt rossz helyzetbe.
Ha egy tanár névvel hozza nyilvánosságra a jegyeket (gondolom erről van szó, nálunk is csinálja pár tanár), akkor szerintem a legegyszerűbb szólni
1. az adott tanárnak, hogy ez téged zavar
2. annak a tanszékvezetőnek/intézetvezetőnek/dékánnak aki alá az adott tanár tartozik
3. a HÖK-nek
Szerintem felesleges ennél komolyabb ügyet csinálni ebből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!