Hogyan álljak neki matematikát tanulni?
Világéletemben síkhülye voltam matekból, pedig gyakoroltam, nem is keveset...Örültem, hogy sikerült leérettségiznem belőle.
Most szeretném normálisan megtanulni, hátha sikerül, de fogalmam sincs, hogy hogyan álljak neki. Akár az általános iskolai anyagtól kezdve (felső tagozat).
Tanárt (most még) nem szeretnék fizetni.
Van valami jó könyv, ami érthetően magyaráz, akár gyerekeknek? Lassan 9 éve közelében sem voltam a matematikának, úgyhogy tényleg a 0-ról kezdem majd.
"Nem próbálni kell, hanem akarni..."
Látom nem tudod felfogni, hogy nem mindenki tud könyvből tanulni. Szerinted, ha egy könyvből meg lehetne tanulni a matekot, akkor miért vannak tanárok/magántanárok? Nincs is több hozzáfűznivalóm ehez, ha ez alapján nem fogod fel, akkor nagyon buta vagy.
"Igénytelenebb helyeken, ahol az alacsony szinvonal a jellemző, ott tényleg egy kettes szintet meg lehet kaparintani. De attól még nem érted a matematikai hátteret."
NIK mérnökinfón vagyok, de köszi az általánosítást. Biztos egy Nyíregyházi főiskola kategóriájú iskolába jártál, ezért is van ennyi tapasztalatod.
"Nem a korral haladsz, hanem az óvodás szinten ragadtál le."
Nem bírod a kritikát mi?:D Nyugi, sokan így vannak ezzel.
#13: Te így gondolod, ez is egy vélemény. Viszont belátható az a tény is, hogy a diákok túlnyomó többsége csak túléli a matekot, és utálja is. Nem véletlenül, valószínűleg sosem fogja használni amit tanul. Viszont sok mérnöki szakon meg minimum ponthatár van, hogy mindenkit felvesznek, mert kell a pénz az egyetemnek, aztán a matekkal kiszórják a nagy %-ukat.
Honnan vetted azt a számot, hogy "99%" tud? Csak nem hasraütésszerűen random beírtál valamit, ami eszedbe jutott?
Egyébként igen, elvéreznék a bme elte matekon. És? Ha fizetnének akkor se mennék egyikre se. Inkább tanulok kevesebb és könnyebb haszontalan matekot. Örülök, hogy itt nem kell szenvedni annyit a haszontalan dolgokkal :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!