Magyar, Történelem vagy Angol emelt érettségi? (légyszi, csak a seggítő szándékúak írjanak)
Sziasztok! :)
Szerintetek melyik tantárgyból lenne könnyebb egy 70-80 %-os emeltet tenni? Tapasztalatok is érdekelnének :)
Az éven érettségiztem, viszont akkor még nem tudtam, hogy közelező lesz 2020-tól min. egy emelt szintű érettségi. Jelenleg FOSZ-os vagyok pénzügy számvitelből, 396 pontom volt és 410 (munkaügyi és társadalombiztosítási igazgatás /ide a töri és magyar érettségi számít/) vagy 428 (emberi erőforrás /ide a töri és angol/) kellett volna a Bsc-hez. Két év múlva szeretnék alapképzésre is jelentkezni, nyelvvizsgám is van.
Fontos tudni, hogy töriből elég gyenge vagyok, és mindkét szak egyformán érdekel, ezért gondolkodom ennyire!
Ezek közül szerintem az angol emelt a legkönnyebb. Én is emelt angolt csináltam és 96% lett úgy, hogy igazából nem kellett nagyon megerőltetnem magamat. A feladatok sem bonyolultak, mármint nem lehet félreérteni vagy ilyesmi, mert szimpla szövegértés, nyelvhelyesség, hallásértés és szövegalkotás. Én úgy gondolom, hogy a nehézsége sem vészes, mert B2 szint. A szóbeli is gyors és laza volt, inkább egy beszélgetés. Szerintem, ha van nyelvvizsgád is, akkor ez sem okozna gondot. Míg a magyarnál és a törinél már jobban meg tudják csavarni a kérdéseket, ott több a kifejtős feladat is, elemzés stb., valamint a szóbelire is többet kell tanulni. Nálunk a magyart mindig sokan bánják, a tanárok is mindig azt mondják, hogy az nagyon nehéz szokott lenni. A töri mondjuk a többségnek jól sikerült, viszont szerintem az is több készülést igényel, mint egy angol.
Nem tudom, hogy végül hogyan fog majd kinézni a felvételi, ha bevezetik az új követelményeket. Viszont jelenleg úgy működik, hogy csak akkor kapod meg a plusz 50 pontot az emeltért, ha az felvételi tárgy. Így pl. ha a magyar és a töri számít, akkor az angol emeltért nem kapnál 50 pontot. Erre oda kell figyelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!