Az új igazgató teljesen rám szállt a szociális helyzetem miatt. Mit tehetnék?
Szeptembertől új igazgatója van az iskolánknak.
Rám akkor figyelt fel, amikor év elején bementem az irodába leadni a szokásos gyermekvédelmis papírokat arról, hogy ingyen tankönyvre és étkezésre vagyok jogosult. Amikor látta a papíron, hogy nem azért vagyok erre jogosult, mert nagycsaládos vagyok (legtöbbeknek ezért járnak ingyenesen ezek a dolgok), kikért rólam adatokat a gyermekvédelemtől.
Az új igazgató egyik intézkedése az volt, hogy helyieknek is kötelezővé tette a kollégiumi tanulószobát, ha rossz az átlaguk, leckehiányuk van rendszeresen. Én jó tanuló vagyok (4,8 az átlagom), mégis kötelezett rá, hogy ott maradjak. Ezek a tanszobás órák 16.00-16.50-ig, ill. 17.00-18.00-ig tartanak. Sem én, sem a nagynéném (vele élek, ő a törvényes gyámom) nem akarta, hogy ilyen sokáig ott legyek a suliban, ezért felhívta az ofőmet, hogy intézze el valahogy, hogy ne kelljen ott maradnom. Az ofőm azt mondta nem tud mit tenni, mert az igazgató kérte, hogy ott legyek, mivel szerinte otthon nincsenek megfelelő körülményeim a tanulásra. Ezért a nagynéném írt egy levelet az igazgatónak, amiben kifejtette, hogy megvan a megfelelő környezet a tanuláshoz a lakásunkban, és kérvényezte a tanulószobai felmentésemet. Még indoknak beleírta, hogy nem akarja, hogy későn, sötétbe járjak haza.
Erre az igazgató megkereste telefonon a nagynénémet. Azt mondta elutasítja a kérelmet, és fejtegetni kezdte, hogy jobb nekem, ha az iskolában vagyok, egy szerető közösségben, nem pedig a családomból kiszakítva. Ezen a nagynéném (érthetően) felháborodott, mert nem "kiszakítottak" a családomból, közös megegyezéssel kerültem hozzá. Még utoljára bepróbálkozott azzal az érvvel, hogy nem akarja, hogy későn érjek haza, sötétben az utcán járkáljak. Erre az igazgató közölte, hogy oké, ezt megérti, akkor szociális alapon felvesz a kollégiumba. Hiába magyarázta a nagynéném, hogy ő nem azt akarja, az igazgató nem engedett, hanem lecsapta a telefont.
Hét elején küldtek egy levelet az iskola kollégiumából, miszerint nov. 5-től fel vagyok véve, ma este kéne beköltöznöm. A nagynéném telefonált a kollégiumba, hogy ez nem fog megtörténni. Erre jött egy újabb levél, immár az igazgatótól, hogy amennyiben nem költözök be, ír a gyámügynek, hogy vizsgálják felül a helyzetemet és eljárást indíttat ellenünk.
Most mit tehetnék? Félek, hogy a hülye igazgató miatt balhé lesz a gyámügynél, és elvesznek a nagynénémtől. Kihez fordulhatnánk segítségért?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!