Állatorvosi vagy biológia szak?
Állatorvosinak szerintem az, hogy 5,5 éves, osztatlan. Ha 3 év után belefáradsz, akkor majdhogynem kidobott idő. És hát ahogy azt gondolni lehet nagy az anyag, és nehéz, de közel sem teljesíthetetlen. :) Jelenleg elég nagy hiány van, így könnyű az elhelyezkedés sok területen: nagyállat, kisállat (főleg itt), élelmiszeregészségügy, lógyógyász egzotikus állatorvos stb..
Bioszhoz nem tudok hozzászólni sajnos.
Állatorvosi speciáltabb szak. 5,5 éves képzés, magas bekerülési ponthatár. Ugye konkrétan az állatokról tanulsz és azok betegségeiről stb. Szerintem nagyon szép szakma sok lehetőséggel. Nyithatsz praxist, de dolgozhatsz más keze alatt is. Továbbá rengeteg féle szakorvosi képzésre van lehetőség ha végzel.
A biológia komplexebb, mivel mindent tanulsz a biológiáról, tehát növények, állatok, molekuláris biológia stb. Itt inkább kutatókat nevelnek, míg állatorvosin a gyakorlatiasság van előtérben. Előny hogy 3 éves képzés, és ha nem tetszik válthatsz más mesterre mert sokrétű diplomát kapsz, amivel sok mesterre jelentkezhetsz, viszont az alap magában sokat nem ér. Bekerülni könnyű, bent maradni már jóval nehezebb, viszont az ország majdnem minden régiójában találsz biológia alapszakot, míg állatorvosit csak a fővárosban.
Én állatorvosira jelentkeznék! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!