Szakdolgozat palgizálás?
Nagyjabol 3 percbe telne lehivatkozni, es akkor nem kell majd aggodnod egy esetleges fegyelmi eljaras miatt, es amiatt, hogyha megtalaljak (siman megtalaljak egyebkent - ezek a szoftverek erre vannak), akkor kezdheted ujra az egeszet a nullarol.
Arrol nem is beszelve, hogy minek lopnal? Elvileg ertesz ahhoz, amit irsz.
30%ot enged talán.
Nekem valami 20 volt, pedig nem loptam semmit, de borító nagyrézse, eredetiségi nyilatkozat, ha már 3 szó egymás után van egy stb akkor beleszámolja
Az elméleti, elvi alapokat, felhasznált eszközök ismertetését átfogalmazva leírni, a forrásokat tisztességesen hivatkozva nem plagizálás, azt így kell csinálni. Itt nem a saját munka rész lemásolásáról van szó. Azt lemásolni valóban plagizálás lenne. Nem a spanyol viaszt kell feltalálni egy szakdolgozatban, lehet építeni mások munkájára.
Akkor az így nagyon gáz. Ne csináld. Bármikor, érted, bármikor lebukhatsz vele később, és megfosztanak a diplomádtól. Lebukhatsz például azért, mert a plagizált szerzőnek a kezébe akad a dolgozatod és ideges lesz. Vagy a témavezetőd, aki tud róla, bármilyen oknál fogva rosszat akar neked később a karriered folyamán. Vagy a témavezetőd ajánlja a dolgozatodat másnak is, téged is plagizálnak, vagy lebuktat az, aki a dolgozatodat plagizálni akarja (nem is rosszindulatúan, csak "locsog" egy másik tanárnak, akinek van gerince).
Én áldozat vagyok egy plagizálási ügyben. Egy volt doktorandusz társam egy előadásom után elkérte a dolgozatomat (amely teljesen egyedi volt és új ötleten alapult). Csak egy évtized után fedeztem fel az Interneten, hogy lefordította angolra és beadta a CEU-n szakdolgozatnak!!! Csakhogy az illető időközben gyilkosság áldozata lett, így nem tudtam szépen megkérni, hogy legalább a honlapról vetesse le amit tőlem lopott... a CEU-nak kellett írnom, hogy vegyék le... álmomban sem gondoltam volna, hogy ez megtörténhet.
Veled is megtörténhet. Ne lopj. Nagyon nagy butaság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!