Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Beadandót kell készítenem jog...

Beadandót kell készítenem jog órára a 2003. évi CXXXIII. törvényről kaptam kérdéseket, de nem találom sehol sem a válaszokat, megmondanátok hol keressem, vagy esetleg a válaszokat?

Figyelt kérdés

A kérdések:

Felhatalmazó rendelkezés(ek) keresése rendeletalkotásra (szerv, tárgykör)?

Történt-e jogszabály-kiegészítés? Konkrét példával mutassa be.

Történt-e jogszabály-módosítás? Konkrét példával hasonlítsa össze a korábbi és az új szövegállapotot

2018. okt. 29. 19:05
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Itt a törvény:

[link]

1) felhatalmazó rendelkezések: keress rá a szóra és másold...

2) A számozásból tudod kiszúrni, hogy mi az ami beszúrás, pl. 27. § és 28. § közé beszúrták 27/A. §-t. "/A" és "/B"-re keress

3) Ahol felső indexben számot látsz, ott volt módosítás. Ingyenes jogtárban az előző állapotokat nem látod, de google keresővel a közlöny állapotot és a módosítások megtalálod

2017-es változások például

[link]

Vagy pl. egy 2009-es módosulása

[link]

2018. okt. 29. 19:35
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm! És azt hol tudnám megnézni mikortól hatályos az eredeti szövegváltozat? :)
2018. okt. 29. 20:05
 3/5 anonim ***** válasza:

Törvénynév és közlönyállapot szóra keresve megtaláltam a közlönyállapotot:

[link]

Ebben:

58. § (1) Ez a törvény - a (2)-(3) bekezdésekben meghatározott kivételekkel - 2004. január 1-jén lép hatályba.

(2) E törvény 44. §-a, továbbá 45. §-ának „a Közgyűlési Határozatok Könyvének, illetőleg” szövegrésze, a 45. §-a (2) bekezdésének, valamint 54. §-ának rendelkezései 2005. január 1. napján lépnek hatályba.

(3) E törvény 13. §-ának, 17. §-ának, 22. §-ának, 24. §-ának, 26. §-ának, 28. §-a d) pontjának, 40. §-a (2) bekezdésének, 41. §-ának, 48. §-a (1) bekezdése a) pontjának, 51. §-a (1) bekezdése b) pontjának és 51. §-a (4) bekezdésének rendelkezései a törvény hatálybalépéséig már bejegyzett társasház vonatkozásában 2005. január 1. napján lépnek hatályba.

2018. okt. 29. 20:19
 4/5 A kérdező kommentje:
Igazán köszönöm!! Bocsi, de lenne még egy kérdésem. Azt hol tudom megnézni, hogy mikor jelent meg a Magyar Közlönyben? Már több időpontot is találtam (2003,2009..), de nem tudom melyik rá a konkrét válasz.
2018. okt. 29. 20:51
 5/5 anonim ***** válasza:

Amit előbb belinkeltem, abban lehet látni, hogy "közlönyállapot (2003.XII.29.)", ekkor jelent meg.

Itt pedig megnéztem, hogy akkor melyik számot adták ki:

[link]

Ebből lehet látni, hogy a 2003. évi 158. szám:

[link]

2018. okt. 29. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!