3 tantárgy nem teljesítése után kirúgnak az egyetemről?
2016-ben nyertem felvételt. (36 kreditet kell teljesítenem)
Az egyik tárgyat már harmadjára veszem fel. Erős a gyanúm, hogy a tanár megint nagy szitálást fog tartani.
Az a kérdésem, hogy ki leszek rúgva vagy csak átraknak fizetősre, ha nem sikerül? Tudok olyanról, aki negyedjére járja, de korábban kezdte. Milyen szabály vonatkozik a 2016-ben felvételt nyert hallgatókra? Hol olvashatom?
Köszi a válaszokat!
Kérdezd meg a tanulmányit, mert nálunk nem volt pl ilyen szabály....akárhányszor lehetett vizsgázni és 15X is fel lehetett venni ugyanazon tárgyat. Ezzel végül is csak magával szúr ki az ember, mert nem kellemes 7-8X menni vizsgázni ugyanabból a tárgyból sem idegileg sem anyagilag nem beszélve a csúszásról, szóval sokan inkább feladták mintsem 6 vagy 7X menjenek vizsgázni!
Velem egyszer fordult ilyesmi elő Agrárjogból - nagyon nem szerettem és lutrizni próbáltam értsd 45 tételből megtanultam 10-et :-) nem jött be....másodjára se..harmadjára se...negyedjére se...ötödjére full megtanultam és egy apró hibám miatt négyesre abszolváltam...de idegileg eléggé megterhelt, hogy emiatt a tárgy miatt nem leszek diplomás, mert hülyeségnek tartottam....de végül is meg kellett szeretnem, mert a diploma volt a tét!
Olyan sose volt, hogy felkészültem tisztességgel és ne mentem volna át elsőre! Ha mindent tudtam a tanár se szemétkedett legrosszabb esetben full tudással is közepest kaptam!
Mondjuk én már végeztem!
Igen 6 db vizsga! után itt is kirúgnak ez tuti.
Én ebből a tárgyból még nem jutottam el vizsgáig (bárcsak eljutnék végre).
Ha esetleg mégis kirúgnak akkor újra felvételizhetek? Az államilag támogatott félévek, amiket megkezdtem ezzel együtt 5 db, tehát elvileg még lenne 7 db államilag támogatott, azzal továbbra is el tudnám végezni a BSC-t. Csak kérdés, lehet-e ilyet?
Nah király! Neptunba már nézegettem a kérvényezés menüpontot.
Csak annyi kérdésem van még, hogy vajon akkor is lehet kérvényezni, ha 2017-től ugyan az a szak ahova én járok, már más tantervi hálót kapott és sok tárgy átnevezésre került?
Habár ezzel lehet a TO-hoz kell fordulnom.
2-es!
Azóta sajnos már eléggé megszigorodtak a dolgok...Tömegesen hullanak az emberek. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!