Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Munkavégzés egyetem mellett?

Munkavégzés egyetem mellett?

Figyelt kérdés
Gimnazista vagyok, de szeretnék kicsit utánajárni, hogyha fogorvostudományi karra szeretnék menni amellett eltudnék-e járni dolgozni? Albérlet/kolesz/költőpénz végett.

2018. szept. 22. 23:56
 1/6 anonim ***** válasza:
58%
Minden nappali mellett nehézkes, de heti 20 óra meglehet.
2018. szept. 23. 00:31
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez szakonként erősen változhat, nálunk például az első 2 évben kábé esélytelen volt a dolog (a nyarakat leszámítva).
2018. szept. 23. 02:16
 3/6 anonim ***** válasza:
96%
Ha azt lövöd be magadnak, hogy 10év alatt végezd el, akkor lehet. De számold ki hogy megéri-e. Vagy vegyél fel diákhitelt és 5év után könnyen visszafizeted fogorvosként.
2018. szept. 23. 07:17
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Én azt mondom, hogy első 1-2 félévben semmiképp se kalkulálj munkával. Először tapasztald ki magadnak a tanuláshoz szükséges feltételeket, aztán látni fogod, hogy mennyi szabadidőd marad. Eleve a gimnázium és egyetem között elég nagy a különbség tanulás és a leadott anyag mennyiségében, a kezdeti időszakra az bőven elég lesz.
2018. szept. 23. 08:26
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Orvosi mellett az első 2-3 évben felejtsd el.
2018. szept. 23. 08:28
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Az első félévre én semmiképp nem javaslom. Először kezdjed el szépen az egyetemet, aztán majd az időbeosztásodnak megfelelően kialakul, hogy mennyi időt tudsz kigazdálkodni a munkavégzésre.

Azért is mondom ezt, mert középiskola után az egyetemi tanulmányok egy speciális munkamorált fognak jelenteni, és ahhoz is hozzá kell szokni, bele kell lendülni.

Második félévtől már lehet gondolkodni, hogy dolgozz mellette, de szakmában gyakorlatilag esélyed nem lesz.

Egyszerűbb adminisztrációs munkákat lehet végezni.

Ha férfi vagy, akkor fizikai munka is szóba jöhet, de kezdetben leginkább hétvégi beosztással, mert az az időd szabad.

Most leginkább arra koncentrálj, hogy a tanulmányi eredményeid a tőled elvárható szinten a legjobbak legyenek, mert akkor be tudsz kerülni kollégiumba, amelynek a havi szintű összege kb. 10-20 eFt, vagyis az albérlethez képest elenyésző.

Az egyéb kiadások költségét (koszt, jegyzet, nyomtatás, fénymásolás, stb.) első félévben inkább önerőből oldjátok meg, szülői támogatással.Indokolt esetben diákhitel lehet a megoldás, bár az is több buktatót von maga után.

A kérdést egyébként még épp időben tetted fel. Még a gimnáziumi évek alatt próbáljatok takarékoskodni, gyüjtögetni, hogy sikerrel tudd elkezdeni az egyetemet.

Szóval összefoglalva, munkavállaláson inkább csak a második félévtől gondolkodj, amikor már belelendültél ebbe az egyetemi életbe, meg az ott zajló kihívásokba, és látod azt, hogy mennyi a fölös idő.

2018. szept. 23. 12:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!