Tolmácsképzésben 'A' nyelv lehet az angol is?
Kedves Első!
Nem ezt kérdeztem, én is látom, hogy fent van. Csak nem értem milyen szinten kell lenni 'A' nyelvből, mert én az angolt szeretném annak választani nem a magyart, annak ellenére, hogy mindkettő választható itt.
Arra asszociáltam, hogy külföldiek is tanulnak itt és miattuk választható az angol 'A'-nak.
Esetleg ha három idegen nyelven beszélek felsőfokon akkor a magyart ki is hagyhatom-e a trióból.
Pl. A-angol, B-francia, C-spanyol
Ez már egy külön dolog amit te mondasz, ide a szakirányú képzésre alapból kell egy mester. Bocsánat én a sima mesterszakra asszociáltam a kérdésedből, ahol fel van tüntetve melyik két idegennyelvet kell tudnod milyen szinten.
A szakirányú továbbképzésnél igen lehet az angol is az A nyelved , viszont a B vagy a C nyelved mindenképpen a magyarnak kell lennie, mivel így 3 idegen nyelvre nincsen így szakirányú továbbképzés nincs ebben a kategóriában az eltén. A magyart kötelező, mivel akkor mindent idegennyelven kéne tanulnod (épp az aktuális nyelven), ezt így nem szokták vállallni egyetemen sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!