Egyetemi könyvek, jegyzetek?
Menyire fontos a legújabb kiadás? -tudom, hogy számvitelnél az, mert menden évben új a törvény, de pls kommunikáció, közgáz stb, jó ha pl 2013-as van 2015-ös helyett?
És ha bejárok minden előadásra, ahol még a pp-t fel is tölti a tanár, akkor mennyire kell a jegyzet? Mi szokott a jegyzetekben lenni általában?
Én akkor szoktam jegyzetet vásárolni, ha azt konkrétan az én tanárom írta, és nagyon ajánlgatja. Azt vettem észre, hogy abból könnyebb felkészülni, meg igazából nem is olyan drága kb 700-tól nagyon maximum 1500-ig terjed egy jegyzet ára.
Szerintem nem szükséges a legújabb kiadása az egyetemi könyveknek, én könyveket nem is vásároltam csak jegyzeteket, mert a könyvekre ott van a könyvtár. Érdemes szétnézni, nagyon megkönnyíti az ember életét :)
Tanár- és tantárgyfüggő, hogy mennyire kell a jegyzet. Azt azért karon belül általában lehet innen-onnan hallani, hogy melyik tanárnál elég az, ha csak bent vagy órán, és ki az, akinél tényleg betéve kell fújni a jegyzetet.
Az pedig, hogy miből kell aktuális, szintén el szokták mondani a tanárok. Értelemszerűen a jogi alapú könyveknél fontos, hogy aktuálisak legyenek, de a legtöbb más típusú jegyzetnél ez majdhogynem irreleváns, de ha fontos, hogy naprakész jegyzet legyen, úgyis kihangsúlyozzák a tanárok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!