Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Olyan rossz kevés IQ-val...

Olyan rossz kevés IQ-val élni. Még a mindennapok is nehezek. Hogyan lehet így normálisan élni?!

Figyelt kérdés
2018. szept. 16. 01:55
1 2
 11/18 jani273 ***** válasza:

IQ nem fontos kulonosebben. Hulye gyerekek ego novelese altalaban az atlag ember szempontjabol. Forest Gump is csak okos volt.

A donteseid meg rosszak, mert lehet hogy mindent tudsz es ezalltal tanithatatlan vagy. Vagy pedig nem gondolod at elegge a dolgokat. Ugyanakkor a vilagon semmi se tokeletes, a sikeres tudja ezt megis csinalja, a sikertelen meg mindig azon dolgozik hogy tokeletes legyen.

Tehat minel tobb S***t dobsz a falra annal tobb ragad.

Csinald ugy ahogy neked jo.

2018. szept. 18. 09:17
 12/18 anonim válasza:
Az IQ inkább a logikus gondolkodásod,logikai képességeid méri. Attól lehetsz okos,tanult. Az hogy folyamatosan úgy érzed rossz döntéseket hozol, vagyis úgy érzed hogy nem jól döntesz inkább azt jelenti, hogy pesszimista beállítottságú vagy. Inkább próbáld növelni az önbizalmad és higgy Magadban és a döntéseid helyességében. Attól, hogy magas az IQ, még hoz az ember rossz döntéseket :) hidd el.
2018. szept. 20. 07:51
 13/18 anonim válasza:

Szerintem mindenkinek azt kell használnia amit kapott. De ez szerintem olyan dolog, ami mértékkel fejleszthető. Ne az intelligencia teszteket nézd. Tanulj olyat ami érdekel. Csináld azt amiben jó vagy.

A rossz döntések pedig együtt járnak az élettel. Tanulj belőlük. Nem hiszem, hogy kétszer ugyanazt a rossz döntést meghozod :)

Szerintem a magas IQ-val rendelkező emberek is hozhatnak rossz döntést, és sokszor ők nagyobbat buknak vele.

Miben érzed nehéznek a mindennapokat?

Milyen hátrányát érzed a kevés IQ-nak?

Mérték meg az intelligencia hányadosodat már, hogy kevesled? És itt nem a különböző online tesztekre gondolok.

2018. szept. 22. 21:24
 14/18 A kérdező kommentje:

#13:101-et mértek kb 5-6 eve,de azóta komoly fejsérülésem volt,és sok pszichiátriai szerrel tömtek emberek saját érdekük miatt.Volt olyan hibám,amit 3* is elkövettem,mert mindig bíztam benne,hogy most más lesz.Mindennapi dóntéseket nem tudok egyedül meghozni,igenyelném,hogy egy tapasztalttal,bölccsel megbeszéljem,de nem tudom,mivel már meghalt,akivel a problémáimról,életemről szoktam beszélni.

Önállótlan vagyok nqgyon,és nimcs fifikám,nem vagyok ravasz,mint átlag emberek.Ezen kívül nem tudom beosztani az időm,úgy élni,mint egy átlag ember,betartani a kötelességeim.Jó dömtést pedig 10-ből,ha 2* hoztam,és ez nem túlzás.

2018. szept. 23. 02:47
 15/18 A kérdező kommentje:
Tanulni sem tudtam egyedül a középsuliban,mert nem tudtam egyedül itthon,nem értettem az anyagot magamtól.Azt tudtam,amit sokszor elmagyaráztak csak nekem,pl különmatek tanár.De az iskolában egy kukkot nem értettem.Alapvető logikám nincs.A KRESZ-t is betanultam,de mivel nem értem,vsak megtanultam,így 1 vagy 2 hibám lett,nem mentem át a teszten.De a KRESZ egy példa.A középsuli előtti matek teszten 16 pontot írtam az 50-ből.
2018. szept. 23. 02:49
 16/18 A kérdező kommentje:
Még az emberi kapcsolatok is bonyolultak jekem meg sokszor bizonyos helyzetekben a világ működése is.
2018. szept. 23. 02:50
 17/18 anonim ***** válasza:
Talán többet kéne olvasnod. Pl,Konfuciust. Azt mondta ,minden ember azt hiszi ,hogy IQ terén milliárdos.
2018. szept. 23. 09:21
 18/18 anonim válasza:

Talán furcsán hangzik, de az intelligencia fejleszthető. Az agykutatásban már bizonyították, hogy a meditációs technikák rendszeres gyakorlása fizikailag (is) megváltoztatja az agyat. Növeli a szürke- és fehérállomány tömegét, a barázdáltságot mélyíti és az agy képes új neuron-kapcsolatokat létrehozni a meditáció hatására.

Végeredménye mindennek, a tanulási és döntési képességek javulása. Több cikk is van erről, magyarul itt van például egy:

[link]

2018. szept. 23. 10:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!