El tudok helyezkedni érettségivel?
Bocsi, ha nem ide illő kérdés.
Az lenne a kérdésem, hogy csak érettségivel (+ van 1 nyelvvizsgám) eltudnék helyezkedni?
Sajnos nem valószínű, hogy egyetemet el tudnék végezni.
Most készülök a 2. nyelvvizsgámra, érettségim 4-es 5-ös lett. Így el tudnék helyezkedni valahol?
Persze, vannak állások, ahova elég középfokú végzettség. Bolti eladó, recepciós, ügyfélszolgálati munkatárs, értékesítő, stb. Keress rá profession.hu-n, hogy középiskolai végzettséggel milyen állások vannak, sokfélét fogsz találni. De ha szeretnéd azért az érettségi után továbbképezni magad, akkor vannak OKJ-k is, amik szintén adnak valamilyen szakmát.
Az a különbség, hogy egyetemi diplomával több helyre és jobb fizetésért tud az ember elhelyezkedni általában, illetve jobbak a karrierépítési lehetőségei.
Én szimpla érettségivel angoltanár vagyok. Igaz, nem Magyarországon. ...Illetve volt egy kis segítségem is.
Végezz el egy TEFL-t esetleg. Azzal jópár országban lehet angolt tanítani felsőfokú végzettség nélkül.
K. N.
#6:
4-es vagyok.
Nem TOEFL-t írtam, hanem TEFL-t! Nem kell oda az az "O" betű! Nem ugyanaz!
#Kérdező:
Elnézést, nem láttam, hogy reagáltál, sok kérdésre válaszolok, hátrébb csúszott a listában.
TEFL: [link]
K. N.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!