Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Lehetek kimondottan általános...

Lehetek kimondottan általános iskolai tanár?

Figyelt kérdés

Az lenne a kérdésem, hogy tanulhatok csak ált.iskolás tanárnak?

Pl.matektanár eseten csak az ált.anyagot kéne, vagy rendesen tanulnom kell egyetemi matekot?

Valaki el tudná magyarázni?

2018. szept. 8. 09:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
36%

Igen, ez a tanítói szak.

Itt van egy mintaterv: [link]

2018. szept. 8. 09:31
 2/12 A kérdező kommentje:
Tehat ha pl magyar -tori szakos tanitonak tanulnek, egetemen ugyanaz a kemeny tori lenne, vagy csak az, ami alt.sulis tananyag?(nem nagyon jottem ra a mellékleted alapjan, bocsi :) )
2018. szept. 8. 09:46
 3/12 chtt ***** válasza:
28%
Igaz, hogy nagyot változott a világ és az egyetemi képzés, mióta végeztem, de szerintem ma sincs olyan, hogy csak ált.iskolás anyagot tanulnak a fősulin vagy az egyetemen. Mindent meg kell tanulni sok kiegészítő vicik-vacakkal együtt. Mostani egyetemisták, mit mondtok? Jól sejtem?
2018. szept. 8. 10:47
 4/12 A kérdező kommentje:
És tegyük fel, az alsos tanito? (1-4.évfolyam)? Azok milyenek?
2018. szept. 8. 10:48
 5/12 anonim ***** válasza:
58%

Egyetemi tanárképzésre kell menned. És egyetemi szinten kell megtanulnod mindent.

Mégis hogy gondoltad, hogy pusztán általános iskolai ismeretek birtokában taníthatsz? Nevetséges!

A tanárnak mindig többet kell tudnia, mint a diáknak! Ha van egy érdeklődőbb diák, és feltesz egy kérdést, akkor mit mondanál neki? Ja bocs, hogy ezt nem tudod?! Ilyen nincs! A tanárnak sokkal részletesebben és mélyrehatóbban kell ismernie az anyagot, hogy az egyedi kérdésekre is válaszolni tudjon.

És adott esetben szakirodalmat kell, hogy tudjon ajánlani. A szakirodalmak ismerete pedig nyílván a diplomammunka során kerekedik ki.

2018. szept. 8. 10:58
 6/12 A kérdező kommentje:
Rendben, de pl egy általános iskolás 4.osztályos tuti.nem fog erdeklodni a kalkulus iránt, es diszkrét matekos szorgalmit sem akar majd :)
2018. szept. 8. 12:16
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
A tanító szakon is van matek (deriválás, integrálás...). Nem csak az alsós matekot tanítják az egyetemen. Szélesíti a látókört.
2018. szept. 8. 14:46
 8/12 anonim ***** válasza:
51%

#6 Tudatlanságodból adódó lepontozó szándékod még nem fog felmenteni semmi alól.

Szóval ugyanolyan buta maradsz, mint eddig...

2018. szept. 8. 15:14
 9/12 anonim ***** válasza:
81%

Vannak itt bajok a fejekben...

Tanító: 1-4. osztályig tanít.

Általános iskolai tanár: felső tagozatot tanít szaktárgyakat. Ha pl matek-fizika szakos általános iskolai tanár szeretnél lenni, akkor valamelyik egyetem osztatlan tanári szakjára kell jelentkezned, ahol harmadév végén eldöntheted, hogy általános iskolai, vagy középiskolai tanár szeretnél-e lenni és ennek megfelelően szakosodhatsz. A képzés így csak 4+1 év lesz, míg középiskolai szakirányon 5+1 év.

2018. szept. 8. 15:15
 10/12 A kérdező kommentje:

Senkit nem pontoztam le, es nem vagyok buta :)

Es egy tanító miket tanul egyetemen?

De nem tudom miert kell rogton lehulyezni a másikat

2018. szept. 8. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!