Lehetek kimondottan általános iskolai tanár?
Az lenne a kérdésem, hogy tanulhatok csak ált.iskolás tanárnak?
Pl.matektanár eseten csak az ált.anyagot kéne, vagy rendesen tanulnom kell egyetemi matekot?
Valaki el tudná magyarázni?
Egyetemi tanárképzésre kell menned. És egyetemi szinten kell megtanulnod mindent.
Mégis hogy gondoltad, hogy pusztán általános iskolai ismeretek birtokában taníthatsz? Nevetséges!
A tanárnak mindig többet kell tudnia, mint a diáknak! Ha van egy érdeklődőbb diák, és feltesz egy kérdést, akkor mit mondanál neki? Ja bocs, hogy ezt nem tudod?! Ilyen nincs! A tanárnak sokkal részletesebben és mélyrehatóbban kell ismernie az anyagot, hogy az egyedi kérdésekre is válaszolni tudjon.
És adott esetben szakirodalmat kell, hogy tudjon ajánlani. A szakirodalmak ismerete pedig nyílván a diplomammunka során kerekedik ki.
#6 Tudatlanságodból adódó lepontozó szándékod még nem fog felmenteni semmi alól.
Szóval ugyanolyan buta maradsz, mint eddig...
Vannak itt bajok a fejekben...
Tanító: 1-4. osztályig tanít.
Általános iskolai tanár: felső tagozatot tanít szaktárgyakat. Ha pl matek-fizika szakos általános iskolai tanár szeretnél lenni, akkor valamelyik egyetem osztatlan tanári szakjára kell jelentkezned, ahol harmadév végén eldöntheted, hogy általános iskolai, vagy középiskolai tanár szeretnél-e lenni és ennek megfelelően szakosodhatsz. A képzés így csak 4+1 év lesz, míg középiskolai szakirányon 5+1 év.
Senkit nem pontoztam le, es nem vagyok buta :)
Es egy tanító miket tanul egyetemen?
De nem tudom miert kell rogton lehulyezni a másikat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!