Miért jár több lány felsőoktatási intézménybe, és miért teljesítenek jobban a fiúknál?
"Pedig ebbe érdemes lenne belemenni, akár külön kérdéskiírást is érdemelne. Nekem is lenne egy-két szavam hozzá, de nem itt teszem meg, mert nyílván mostanság az a divat, ha valakinek nem tetszik a tény és valóság, akkor az azt ecsetelő illető válaszát töröltetik."
Persze, tudom hogy érdemes lenne belemenni, csak nem ezen az oldalon. Itt nem létezik vitakultúra, se észérvek.:D
Visszatérve, nem tudom, hogy mi lenne a te véleményed a kérdésről, de ha olyasmi, hogy "a lányok buták, a konyhába valók amúgyis, nincs kitartásuk, nem értenek a bonyolult dolgokhoz", meg hasonló idétlen szexista "érvek", akkor ne csodálkozz, hogy törölve lesz. Mert ez most nagyon úgy hangzott. Ha valaki - és itt jön egy pro tipp- képes normális hangnemben vitázni a kellő tisztelet megadva, és mondjuk még egy hiteles forrásra is hivatkozik, akkor 100%, hogy nem lesz törölve a válasza. Ne gondold, hogy én valami szpesöl sznóflék vagyok, szerintem is vannak akik túlzásokba esnek ezen a téren, de én úgy gondolom, hogy ennek, amit leírtam az előbb, kellene lennie az alapnak.
10. Már megint kezded? Kivételesen veszem a fáradságot (mielőtt kötözködni kezdenél: igen, így írjuk, fáradság, "t" nélkül), és elemzem a stílusodat.
"Miért, elvégeztél tán egy mérnöki szakot is? Ha nem, akkor mire alapozod a kijelentést?
Mellesleg a mondatodból szerintem hiányzik egy vessző, de hát miért egy mérnöknek kell ezt is egy bölcsész tudomására adni... Örök kérdés. Talán a szinvonal?"
"tán" -- helyesen: "talán"
"kijelentést" -- nem helytelen, csak stílustalan, helyesen: "kijelentésedet"
"tudomására adni" -- helyesen: "tudomására hozni"
"szinvonal" -- helyesen: "színvonal"
Két mondat, négy durva stílus- vagy helyesírási hiba. De te akarsz nyelvtanár lenni. xD
#11-nek:
"Persze, tudom hogy érdemes lenne belemenni, csak nem ezen az oldalon. Itt nem létezik vitakultúra, se észérvek"
Hát igen, sajnos az évek folyamán már változott ez a honlap is. Nyilván a válaszolók is változtak, és azok mentalitása is más lett. Így vitakultúra most már tényleg nincs, sajnos.
"Visszatérve, nem tudom, hogy mi lenne a te véleményed a kérdésről, de ha olyasmi, hogy "a lányok buták, a konyhába valók amúgyis, nincs kitartásuk, nem értenek a bonyolult dolgokhoz", meg hasonló idétlen szexista "érvek", akkor ne csodálkozz, hogy törölve lesz."
Nem tudom, hova gondolsz. Szerintem még erre való utalás sem származtatható a válaszaimból. Ha az lenne egyeduralkodó, amit felvetsz, akkor még a tudományok területén is messzemenően visszamaradott lenne a világ.
Ugyanis ha a történelmet nézzük, akkor pl. bő 200 évvel ezelőtt a hölgyek nem vehettek részt a tudományos alkotásokban, pontosabban nem publikálhatták azt. Ilyenkor volt az, hogy férfi tudósok segítettek a publikálásban, esetleg álnév alatt is. De ez hosszú történet, akit érdekel, majd utánaolvasgat.
#12-nek:
" "tán" -- helyesen: "talán" "
Miért is? Használják a magyar nyelvben, nem igaz?!
Ez olyan, hogy Berlinben Hörnchen-t kérnek, Burgenlandban meg Kipferl-t! Ez teszi színesebbé és változatosabbá a nyelvet.
Nyelvi rövidítések vannak mindenhol. A manapság divatos angolmániánál is, pl. Do not = dont, stb.
"Nem tudom, hova gondolsz. Szerintem még erre való utalás sem származtatható a válaszaimból. "
Ha nincs így, én annak csak örülök, és bocsánatot kérek a feltételezésért. Azért következtettem erre, mert nem tapasztaltam még soha olyat, hogy törölnének egy választ, ami amúgy teljesen rendben van mind tartalmában, mind stílusában. Ugye írtad, hogy "...mert nyílván mostanság az a divat, ha valakinek nem tetszik a tény és valóság, akkor az azt ecsetelő illető válaszát töröltetik."
"Ha az lenne egyeduralkodó, amit felvetsz, akkor még a tudományok területén is messzemenően visszamaradott lenne a világ." Egyetértek, ez abszolút így van. Viszont szerintem napi szinten lehet találkozni ilyen degradáló szövegekkel sajnos. Interneten, a mindennapi életben, na meg a politikában, ott aztán kiváltképp.:D
"... és a stb. elé a magyarban nem teszünk vesszőt."
Ha már ennyire kritizálás, akkor mondatot meg nagy kezdőbetűvel írunk...
"Viszont szerintem napi szinten lehet találkozni ilyen degradáló szövegekkel sajnos."
Miért lenne degradáló? Ezt nem leminősítésként kell érteni, hanem a tények közléseként, ha valaki számára (mint pl. a kérdező) eddig nem lett volna világos.
Szerintem az, hogy egy jelenségről, egy folyamatról szabatosan és világosan beszélünk, az nem degradáció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!