Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért jár több lány felsőoktat...

Miért jár több lány felsőoktatási intézménybe, és miért teljesítenek jobban a fiúknál?

Figyelt kérdés
A statisztikák állítólag ezt mutatják ki.

2018. szept. 5. 08:29
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

"Pedig ebbe érdemes lenne belemenni, akár külön kérdéskiírást is érdemelne. Nekem is lenne egy-két szavam hozzá, de nem itt teszem meg, mert nyílván mostanság az a divat, ha valakinek nem tetszik a tény és valóság, akkor az azt ecsetelő illető válaszát töröltetik."

Persze, tudom hogy érdemes lenne belemenni, csak nem ezen az oldalon. Itt nem létezik vitakultúra, se észérvek.:D

Visszatérve, nem tudom, hogy mi lenne a te véleményed a kérdésről, de ha olyasmi, hogy "a lányok buták, a konyhába valók amúgyis, nincs kitartásuk, nem értenek a bonyolult dolgokhoz", meg hasonló idétlen szexista "érvek", akkor ne csodálkozz, hogy törölve lesz. Mert ez most nagyon úgy hangzott. Ha valaki - és itt jön egy pro tipp- képes normális hangnemben vitázni a kellő tisztelet megadva, és mondjuk még egy hiteles forrásra is hivatkozik, akkor 100%, hogy nem lesz törölve a válasza. Ne gondold, hogy én valami szpesöl sznóflék vagyok, szerintem is vannak akik túlzásokba esnek ezen a téren, de én úgy gondolom, hogy ennek, amit leírtam az előbb, kellene lennie az alapnak.

2018. szept. 5. 22:03
 12/24 anonim ***** válasza:
23%

10. Már megint kezded? Kivételesen veszem a fáradságot (mielőtt kötözködni kezdenél: igen, így írjuk, fáradság, "t" nélkül), és elemzem a stílusodat.

"Miért, elvégeztél tán egy mérnöki szakot is? Ha nem, akkor mire alapozod a kijelentést?

Mellesleg a mondatodból szerintem hiányzik egy vessző, de hát miért egy mérnöknek kell ezt is egy bölcsész tudomására adni... Örök kérdés. Talán a szinvonal?"

"tán" -- helyesen: "talán"

"kijelentést" -- nem helytelen, csak stílustalan, helyesen: "kijelentésedet"

"tudomására adni" -- helyesen: "tudomására hozni"

"szinvonal" -- helyesen: "színvonal"

Két mondat, négy durva stílus- vagy helyesírási hiba. De te akarsz nyelvtanár lenni. xD

2018. szept. 5. 22:18
 13/24 anonim ***** válasza:
A sorsfeladattal állhat összefüggésben, ha van iylen kutatási eredmény; de ha nincsen, akkoris:). Tehát azt végzi, azon a pályán van, ami ahhoz kell, hogy be tudja teljesíteni a sorsát, a sorsfeladatát tudja végezni. És hogyha az egyetem az odavezető út neki, akkor oda megy. Mert arra fogja hajtani egy ilyen belső, lelki késztetés.
2018. szept. 5. 22:21
 14/24 anonim ***** válasza:
68%

#11-nek:

"Persze, tudom hogy érdemes lenne belemenni, csak nem ezen az oldalon. Itt nem létezik vitakultúra, se észérvek"

Hát igen, sajnos az évek folyamán már változott ez a honlap is. Nyilván a válaszolók is változtak, és azok mentalitása is más lett. Így vitakultúra most már tényleg nincs, sajnos.

"Visszatérve, nem tudom, hogy mi lenne a te véleményed a kérdésről, de ha olyasmi, hogy "a lányok buták, a konyhába valók amúgyis, nincs kitartásuk, nem értenek a bonyolult dolgokhoz", meg hasonló idétlen szexista "érvek", akkor ne csodálkozz, hogy törölve lesz."

Nem tudom, hova gondolsz. Szerintem még erre való utalás sem származtatható a válaszaimból. Ha az lenne egyeduralkodó, amit felvetsz, akkor még a tudományok területén is messzemenően visszamaradott lenne a világ.

Ugyanis ha a történelmet nézzük, akkor pl. bő 200 évvel ezelőtt a hölgyek nem vehettek részt a tudományos alkotásokban, pontosabban nem publikálhatták azt. Ilyenkor volt az, hogy férfi tudósok segítettek a publikálásban, esetleg álnév alatt is. De ez hosszú történet, akit érdekel, majd utánaolvasgat.

2018. szept. 5. 22:38
 15/24 anonim ***** válasza:
53%

#12-nek:

" "tán" -- helyesen: "talán" "

Miért is? Használják a magyar nyelvben, nem igaz?!

Ez olyan, hogy Berlinben Hörnchen-t kérnek, Burgenlandban meg Kipferl-t! Ez teszi színesebbé és változatosabbá a nyelvet.

Nyelvi rövidítések vannak mindenhol. A manapság divatos angolmániánál is, pl. Do not = dont, stb.

2018. szept. 5. 22:56
 16/24 anonim ***** válasza:
23%
Nem "dont", hanem "don't".
2018. szept. 5. 23:08
 17/24 anonim ***** válasza:
0%
... és a stb. elé a magyarban nem teszünk vesszőt.
2018. szept. 5. 23:09
 18/24 anonim ***** válasza:

"Nem tudom, hova gondolsz. Szerintem még erre való utalás sem származtatható a válaszaimból. "

Ha nincs így, én annak csak örülök, és bocsánatot kérek a feltételezésért. Azért következtettem erre, mert nem tapasztaltam még soha olyat, hogy törölnének egy választ, ami amúgy teljesen rendben van mind tartalmában, mind stílusában. Ugye írtad, hogy "...mert nyílván mostanság az a divat, ha valakinek nem tetszik a tény és valóság, akkor az azt ecsetelő illető válaszát töröltetik."

"Ha az lenne egyeduralkodó, amit felvetsz, akkor még a tudományok területén is messzemenően visszamaradott lenne a világ." Egyetértek, ez abszolút így van. Viszont szerintem napi szinten lehet találkozni ilyen degradáló szövegekkel sajnos. Interneten, a mindennapi életben, na meg a politikában, ott aztán kiváltképp.:D

2018. szept. 5. 23:09
 19/24 anonim ***** válasza:

"... és a stb. elé a magyarban nem teszünk vesszőt."

Ha már ennyire kritizálás, akkor mondatot meg nagy kezdőbetűvel írunk...

2018. szept. 6. 09:06
 20/24 anonim ***** válasza:

"Viszont szerintem napi szinten lehet találkozni ilyen degradáló szövegekkel sajnos."

Miért lenne degradáló? Ezt nem leminősítésként kell érteni, hanem a tények közléseként, ha valaki számára (mint pl. a kérdező) eddig nem lett volna világos.

Szerintem az, hogy egy jelenségről, egy folyamatról szabatosan és világosan beszélünk, az nem degradáció.

2018. szept. 6. 09:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!