Mérnökinformatikus szakon, hogyan tanultok?
És ez nem tűnik kevésnek? :/
Ennyi tanulással hanyas jegyeket szoktál általában szerezni?
Tisztelet a kivételnek, ami a hallgatók 1% - fotografikus memória, emberfeletti képességek, színjeles tanulmányok - mindenki kamuzik! Haladj a neked megfelelő tempóban!
Tapasztald ki neked mi a megfelelő és aszerint tanulj!
Anno nálunk is ment a vonaton egyszer átolvastam és társai, de az esetek 99%-ban az van, hogy hetekig tanulta és az átolvasás már csak ismétlés volt, ahogy a 3-4 nap alatt átvettem egy 600 oldalas könyvet is :-)
Ebbe csúnyán bele lehet ám csúszni aztán nem is érted, hogy te miért buksz sorozatosan.........
Amikor pedig te nagyon megtanulod az anyagot és tényleg kened-vágod és egy ilyen átolvastam 1X embertől kérdezel valamit vagy ilyen vizsgázik előtted azt állapíthatod meg hogy az illető semmit nem tudd :-)
Köszönöm a válaszokat,főleg az utolsónak!
Mindenesetre ez az első hetem a szakon de a matekos tárgyak eléggé húzósnak tűnnek így elsőre.Ezert vagyok én is azon az állásponton ,hogy minden nap tanulni/gyakorolni kell ,mert egyébként lemaradnek :/
Vannak jobb képességűek, vannak kevésbé.
Általában a szorgalom mindenképp meghatározó. Matekból meg arra kell törekedni, hogy megértsd a nyelvét neki, és értsd egy-egy tétel, definíció értelmét.
Ha ez megvan, onnantól igazából nem abból fog állni a készülés, hogy magolod a tételeket, hanem saját magadtól, akár a te jelöléseiddel is vissza tudod adni.
A másik a sok-sok gyakorlás. Ott vannak a Bólyai könyvek, kidolgozott példákkal, analízishez, deriváláshoz, integráláshoz, diffegyenletekhez nagyon jók.
Csak venni kell a fáradtságot, hogy kialakuljon a rutin is, és akkor nem lesz gond zh-n.
Át kell tekinteni a gyakorlatok anyagát, végig kell oldani korábbi zh-kat, össze kell ülni szaktársakkal megbeszélni a kritikusabb részeket, stb.
A hozzáállástól és a szorgalomtól sok minden függ. Persze van, aki gimiben már tanult integrálni, aztán kevés tanulással is megkap majd egy 3-as, 4-es jegyet. De a pofáraesés majd 2.félévtől van, mert többváltozós analízist, Hesse-mátrixokat, vektorfüggvényeket, biztos nem tanultak azok sem.
6-oska....te tudsz olvasni vagy azzal is problémáid vannak?
Vajon így hogy tudod értelmezni az egyetemi tananyagot? - költői kérdés -
Aki szín jeles ahogy írtam is az 1% ha neked ezt nehéz értelmezni, hogy mit jelent ez akkor sajnálom!
Aki pedig egyszer átolvasva abszolvál egy tárgyat az zseni gyerek!
Ne légy már ennyire hülye kedves hatoska......
"És a korábbi zh-k hol vannak fent ?"
Hát ezt neked kéne tudnod... Kérdezz felsőévesektől. Vannak levelezőlisták, meg ftp szerverek, oda sokmindent feltöltenek.
De lehet hogy a tárgy honlapján is van, csak keresni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!