Hogyan derül ki egyetemen melyek a kötelező tárgyak, ahol van katalógus?
Figyelt kérdés
Hülyén hangzik a kérdés tudom. Nagyon nem értem a rendszert mivel a neptun első féléven megadja a tárgyakat amik nekem vannak és kész. Hogy derül ki számomra, mikből kell kötelezően az adott félévben vizsgáznom, illetve melyik órákon kell feltétlenül megjelennem? Kérlek csak értelmes válaszokat írjatok :)2018. szept. 1. 11:33
1/6 anonim válasza:
Első héten bemész minden órára, és a tanár elmondja a tárgy teljesítésének a követelményeit. Viszont nagyon rossz ómen már most, ha skippelni akarod az előadásokat.
2/6 anonim válasza:
Hogy vizsgás e egy tárgy, azt a neptun is kiírja, az "alapadatok" fülön.
Elméletileg minden órán kötelező megjelenni, de hogy melyiken lesz katalogus, azt az első órán fogod megtudni.
3/6 anonim válasza:
tanártól is függ, hogy ki vezet katalógust. De szerintem nem érdemes erre hajazni, ugyanúgy érdemes bejárni a nem katalógusos órákra is, esélyes, hogy a tanár is "úgy" értékeli majd...
4/6 anonim válasza:
Tényleg csak úgy lehet megtudni, van-e katalógus, ha bemész órára. Egyébként szaktól is függ, érdemes-e bejárni órára, nálunk legtöbb előadáson diafelolvasást tartottak (gazdasági szak). Olvasni meg én is tudok, ráadásul gyorsabban is, mintha az előadást hallgatnám. Ellenben egy mérnökire vagy orvosira erősen ajánlott bejárni.
5/6 anonim válasza:
Első órán mindent elmondanak, de fenn van talán a tárgyhonlapon is (ha nektek van olyan). Az elméleti tárgyaid általában vizsgával végződnek, a gyakorlati tárgyaid és ha vannak, laborjaid házikkal, zhkkal teljesíthetőek. Elméletre nem mindig kell bejárni, gyakorlatokon a legtöbb helyen van katalógus, szóval azt aligha úszod meg. 1-2 kivétel akad, ahol az óra csak konzultációra szolgál, ezért nem kell mindre bejárni, de ez inkább a vége felé szokott lenni.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat :) igen tudom, nem szerencsés órákat lógni az egyetemen, eredendően orvosira mentem volna, ahova most nem vettek fel, de a végső döntésem az lett, nem kezdem el a másik általam bejelölt szakot, csak hogy "legyen valami", mivel valószínűleg így lesz a legtöbb időm az orvosira készülni. Tehát a kérdés mostanra tárgytalan, de köszönöm még egyszer a segítséget. :)
2018. szept. 2. 00:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!