Mit tegyek? Nagyon elvagyok veszve.
Sziasztok!
Jelenleg másodéves hallgató vagyok a Corvinuson,de egyáltalán nem tetszik,nem érzem jól magamat és nem is akarok ezzel foglalkozni a későbbiekben. Végzős koromban döntöttem el,hogy a fogorvosira szeretnék menni,de túl késő volt főleg úgy,hogy egyik természettudományt sem tanultam magasabb szinten én magam is úgy voltam vele,hogy hátha a gazdasági szakot megszeretem,de nem így lett. Mostmár bizonyos bennem,hogy fogorvos akarok lenni,de ehhez újra kell érettségiznem és mindenki körülöttem azt mondja,hogy lehetetlenség minimum 85%-os eredményt elérnem jövő tavaszra két tárgyból ráadásul a szüleim nem engednék meg,hogy otthagyjam a mostani egyetemet de az érettségit meg a vizsgaidőszakot egyszerre nem tudom bevállalni. Mit tegyek? :(
Nem tudom, milyenek a szüleid, de az is jó lehet, hogy már most passziváltatsz (hogy ne fogyjanak tovább az állami féléveid), passzív hallgatóként tudsz vállalni valami lazább diákmunkát (pl. mondhatod a szüleidnek, h beszállsz a háztartásba is), és emellett készülsz az érettségire (ha ennyire motivált vagy, ha tényleg ezt akarod, akkor szerintem simán meglesz).
Kérdés még, h a fogorvosin kívül nincs más olyan egészségügyi / gyógyászati szak, amit szívesen végeznél el? Annak nincs értelme, ha jüvőre mégsem sikerül a felvételi, akkor visszamész a Corvinusra, de a passziváltatással most mindenesetre a kecske is jól lakik, a káposzta is megmarad.
Hát igen, aki ezekre a selejt divatszakokra megy, előbb-utóbb így jár.
Te még örülhetsz, hogy előbb rájöttél, hogy értelmetlen amit tanulsz. Nyilván ha diploma után jössz csak rá, hogy max a mekiben lehetsz pultos, az nagyobb csalódás lett volna.
Hogy fel tudsz -e készülni a pótérettségire, az meg nyilván csak szorgalom kérdése, mert időd mint a tenger egy ilyen corvinusos valami mellett, ha meg még passziváltatod is, akkor dupla annyi...
Ha jó tanuló voltál + jól sikerült az érettségid és/vagy nem a Semmelweis az egyedüli cél, akkor nem kell azért két 85%-os emelt...
De egyébként az is teljesíthető, főleg úgy, hogy már jártál egy évet egyetemre, szóval valószínűleg kellett már párszor megtanulnod komolyabb anyagmennyiséget.
Passziváltass, aztán hajrá, küzdj meg az álmodért!
Ha nem tudod bevállalni a vizsgaidőszakot is, akkor szerintem is a passziváltatás a megoldás: Így nem hagyod ott az egyetemet, leérettségizel, ha mégsem sikerül, akkor folytathatod az egyetemet (habár csak a páros féléves tárgyakat fogod tudni felvenni a tavaszi félévben, de tudtommal gazdasági képzésen nincs olyan nagy egymásra épülés, hogy ez olyan nagy probléma legyen).
Másrészt: Felnőtt vagy, a szülőknek semmi köze nincs a tanulmányaidhoz, max. ha ők fizetik helyetted, akkor valamennyire jogos lehet a beleszólásuk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!