Tanító (általános) szakról mit kell mindenképpen tudni?
Minden érdekelne onnantól kezdve, hogy mit tartalmaz és hogyan zajlik az alkalmassági, odáig, hogy milyen gyakorlatot kell teljesíteni és hogy zajlik a záróvizsga.
Idén sajnos lecsúsztam (későn kaptam észbe, hogy tanulni kellene még), de jövőre szeretnék jelentkezni.
Alkalmassági: Fel kell olvasni egy szöveget (a beszédhibát szűrik ki ezzel, ha van). Ének: vissza kell tapsolni pár ritmust és egy 5 dalból álló listát összeállítani. Ebből egyet kiválasztanak és el kell énekelned. Tesi: adott számú kört le kell futni, fekvőtámaszt kell csinálni, fel kell tudni magad húzni a bordásfalon.
Minden félévben vannak tanítási gyakorlatok. Először csak "mikrotanítások" lesznek. Tehát először csak a motivációs részt, majd a jelentésteremtő, végül a reflektáló részt tartod meg. Közben csoporttársak néznek téged és az adott tanító, aki a szakvezetőd. Ezekért jegyet kapsz.
Tantárgyak: ének órák, tesi órák, matek és irodalom, nyelvtan órák lesznek. Pici pszichológia, neveléselmélet, környezetismeret.
Műveltségi területet is kell majd választani, egy olyan tárgyat, amit 5-6. osztályban fogsz tanítani.
A legvégén egy zárótanítás van. Kihúzod, hogy milyen osztályban és milyen tantárgyat fogsz tanítani. erre is jegyet kapsz.
Az államvizsga: két tételt húzol. Az egyik egy közös, alap tétel. A másik pedig a műveltségi területedhez tartozik.
Köszönöm, ez így nem tűnik vészesnek. Tulajdonképpen akkor az alkalmassági vizsgára különösképpen készülni sem kell?
Mondjuk a tesivel hadilábon állok (van némi túlsúly), így érdekelne, hogy ez a fekvőtámasz-dolog és a futás pontosabban mit, mennyit takar. Mondjuk inkább a fekvő lehet problémásabb, vagy nem is tudom, kb 20 éve nem volt rá szükségem, hogy ilyet csináljak (futni meg futok a gyerekem után).
Én anno nem készültem az alkalmassági vizsgára, kivéve az ének részét.
Pontos számokat sajnos már nem tudok, de 5-6 körnél biztosan nem volt több a futás.A fekvőtámasz szerintem 15 körül lehetett.
Levelező tagozaton voltak anyukák, akiken volt súlyfelesleg, mégis bejutottak és elvégezték a képzést. Nem lehetetlen :)
Köszi :)
Sokat segítettél.
Teljesen rá vagyok most pörögve a dologra. Sajnálom, hogy nem néhány hónappal hamarabb jutott eszembe :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!