Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Tanító (általános) szakról...

Tanító (általános) szakról mit kell mindenképpen tudni?

Figyelt kérdés

Minden érdekelne onnantól kezdve, hogy mit tartalmaz és hogyan zajlik az alkalmassági, odáig, hogy milyen gyakorlatot kell teljesíteni és hogy zajlik a záróvizsga.

Idén sajnos lecsúsztam (későn kaptam észbe, hogy tanulni kellene még), de jövőre szeretnék jelentkezni.

2018. aug. 30. 12:25
 1/4 anonim válasza:

Alkalmassági: Fel kell olvasni egy szöveget (a beszédhibát szűrik ki ezzel, ha van). Ének: vissza kell tapsolni pár ritmust és egy 5 dalból álló listát összeállítani. Ebből egyet kiválasztanak és el kell énekelned. Tesi: adott számú kört le kell futni, fekvőtámaszt kell csinálni, fel kell tudni magad húzni a bordásfalon.

Minden félévben vannak tanítási gyakorlatok. Először csak "mikrotanítások" lesznek. Tehát először csak a motivációs részt, majd a jelentésteremtő, végül a reflektáló részt tartod meg. Közben csoporttársak néznek téged és az adott tanító, aki a szakvezetőd. Ezekért jegyet kapsz.

Tantárgyak: ének órák, tesi órák, matek és irodalom, nyelvtan órák lesznek. Pici pszichológia, neveléselmélet, környezetismeret.

Műveltségi területet is kell majd választani, egy olyan tárgyat, amit 5-6. osztályban fogsz tanítani.

A legvégén egy zárótanítás van. Kihúzod, hogy milyen osztályban és milyen tantárgyat fogsz tanítani. erre is jegyet kapsz.

Az államvizsga: két tételt húzol. Az egyik egy közös, alap tétel. A másik pedig a műveltségi területedhez tartozik.

2018. szept. 4. 16:50
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm, ez így nem tűnik vészesnek. Tulajdonképpen akkor az alkalmassági vizsgára különösképpen készülni sem kell?

Mondjuk a tesivel hadilábon állok (van némi túlsúly), így érdekelne, hogy ez a fekvőtámasz-dolog és a futás pontosabban mit, mennyit takar. Mondjuk inkább a fekvő lehet problémásabb, vagy nem is tudom, kb 20 éve nem volt rá szükségem, hogy ilyet csináljak (futni meg futok a gyerekem után).

2018. szept. 5. 07:46
 3/4 anonim válasza:

Én anno nem készültem az alkalmassági vizsgára, kivéve az ének részét.

Pontos számokat sajnos már nem tudok, de 5-6 körnél biztosan nem volt több a futás.A fekvőtámasz szerintem 15 körül lehetett.

Levelező tagozaton voltak anyukák, akiken volt súlyfelesleg, mégis bejutottak és elvégezték a képzést. Nem lehetetlen :)

2018. szept. 6. 01:53
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi :)

Sokat segítettél.

Teljesen rá vagyok most pörögve a dologra. Sajnálom, hogy nem néhány hónappal hamarabb jutott eszembe :(

2018. szept. 6. 08:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!