Milyen tantárgyból éretségizzek, ha pszichológiára szeretnék fősulira menni?
felvi.hu-n tájékozódj!
Nagy a választék.
Fősuli nincs, egyetem van, ahol pszichológia képzést találhatsz. Mivel a kötelező érettségi tárgyak mindegyikét elfogadják, így gyakorlatilag abból teszel választott érettségit, amiből csak akarsz. Célszerű olyan tárgyat választani, amiből jó vagy, és a lehető legmagasabb pontszámot tudod produkálni vele a felvételin. Egy emelt kötelező, ez is bármelyik kötelező érettségi tárgy lehet, valamint többféle nyelv és a biológia is. A biosz hasznos az egyetemen, de anélkül is lehet boldogulni, az angoltudás viszont elengedhetetlen.
Nekem a választott érettségim egy második idegennyelv volt, emeltet pedig történelemből és németből tettem. Egyiknek sincs haszna a szakra nézve, de mivel ezekből tudtam a legmagasabb pontot összeszedni, bőven túlszárnyaltam a ponthatárt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!