Van itt olyan leérettségiztett ember aki "másképp" csinálta meg a közösségi szolgálati 50 órát?
Nekem voltak ilyen barátaim, de ők nem fizettek érte, csak szimplán volt egy jó ismerősük vagy rokonuk és megkérték őket, hogy igazolják le nekik. Egy részét én is így intéztem.
Amúgy szerintem nem feltétlenül kell elítélni ezt...oké, csalás, de nem mindenhol egyformák a lehetőségek. Én egy kisvárosban voltam középiskolás és az önkormányzat által szervezett programokon kívül nem igazán lehetett máshová jelentkezni, de ezek a lehetőségek max. 10-20 embernek adtak munkát és nem szívta fel az egész gimis létszámot. Az iskolákban, óvodákban, bölcsődében nem nagyon örültek az önkénteseknek, ezért nem is szívesen fogadták őket és próbálták minimalizálni az ilyen eseteket. Esetleg még a suli könyvtárába lehetett menni segíteni, de szintén nem volt szükség a diákok segítségére és csak órákig ücsörögtünk a könyvtárban. Na most ebből azért nem sok mindent tanul az ember...én legalábbis nem mondanám, hogy annyi élményt vagy tapasztalatot szereztem volna ezeknek köszönhetően. Egy nagyobb városban, ahol több a lehetőség és esetleg még válogatni is tudsz, hogy éppen milyen terület vagy munka áll hozzád közelebb és érdekel, ott ez még jó dolog is lehet. Ugyanakkor így, ahogyan nálunk is működött, már kevésbé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!