Milyen kredites nyelvórákat lehet felvenni kezdő szintről az ELTE-n?
Nem tudom, minornak vennéd-e fel ezeket, vagy "csak" mint nyelvórát (?). Ha utóbbi, akkor nem is tudom, hogy olyan van-e.
Ha nyelvgyakorlatot akarsz felvenni, minorosként, az más. Amennyire én tudom a spanyol, angol, olasz, francia, német és portugál nyelv (esetleg orosz?) kivételével nem kell nyelvtudás (tehát csak azokból a nyelvekből várnak el előzetes tudást, amit középiskolákban oktatnak). A portugál furcsa. Én '16-ban jelentkeztem volna romanisztikára portugál szakiránnyal, lévén, hogy azelőtt nem volt portugál érettségi meglétéhez kötve, de abban az évben mégis feltétele volt, nem tudom, most mi a helyzet.
Ázsiai illetve ritkább európai nyelvek biztos, hogy kezdő szintről vannak.
Hosszú a lista... Latin, arab, török, szláv nyelvek eszedbe jutottak? :)
Van egyébként a BTK-nak egy oldala, ahol fent van minden minoros tárgy, az mutatja a valamennyi nyelvi minort is, a letölthető dokumentumokból pedig megtudhatod, hogy milyen előfeltételekhez kötött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!