Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Tök hülyének érzem magam a...

Tök hülyének érzem magam a leendő szaktársaimhoz képest. Más is volt/van ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés
Sosem gondoltam magam nem tudom milyen okosnak vagy tehetségesnek és biztos voltam benne, hogy lesznek nálam sokkal-sokkal jobbak, de kicsit azért meglepődtem és most minden önbizalmam, reményem elveszett. Egy nyelvszakra jelentkeztem. Csomóan írtak bemutatkozó szöveget a csoportba és többen írták, hogy három-négy felsőfokú nyelvvizsgájuk van, szinte mind kéttannyelvűbe járt, többen külföldön születtek és éltek évekig, anyanyelvi tanáraik voltak, szabadidejükben fordítanak stb. Én csak két éve kezdtem el tanulni a nyelvet és ezen kívül még nem is beszélek másikat és eddig ezt az egyet sem tudtam különösebben gyakorolni és használni (mármint órákon kívül).
2018. aug. 22. 12:09
 1/5 anonim ***** válasza:
69%

Mindenkinek más sorsa van. És mindenkinek megvan a maga harca, amiről te szinte semmit nem tudsz. Egy dolog ami kívülről látszik, és egy másik a valóság. Mindig lesznek akik jobbak nálad és midnig lesznek, akik rosszabbak bizonyos szempontból.

Ezek nem közhelyek, csak gondolj bele!

Egyetlen dologgal kell foglalkoznod mindig: a saját fejlődéseddel. Minden nap tegyél bele munkát, hogy jobb legyél! Természetes, hogy felméred, hogy hol állsz a többiekhez képest, de ez emberileg ne határozzon meg! Látod, hogy van még tovább, tegyél érte, hogy eljuss oda!

2018. aug. 22. 12:26
 2/5 anonim ***** válasza:
84%
Teljesen mindegy, hogy másnak milyen az élete. Te legyél szorgalmas. Tanulj minden nap, a kemény munka meghozza a gyümölcsét. Oké ez most kicsit közhelyszerűen hangzott :)), de tényleg. Ne azzal foglalkozz, hogy más mivel henceg, esetleg te mit nem csináltál eddig. Azzal foglalkozz, hogy mit fogsz csinálni ma délután meg holnap!
2018. aug. 22. 12:32
 3/5 anonim ***** válasza:
81%

Ne érezd magad így! :)

Nyilvan aki már ilyen családba születik annak valahol könnyebb.

Nem kell ezen rágódni. Felesleges :)

Milyen szakra jelentkeztél? :)

2018. aug. 22. 12:42
 4/5 anonim ***** válasza:
59%
Ez csak farokméregetés, hidd el. :) Amikor én fevételiztem BSc-re, akkor ott nyáron mindenki mindent írt a facebook csoportba, hogy hány évesen tett matek emeltet (egy informatika szakról van szó), meg ilyen olyan tapasztalattal rendelkezik stb. És pont ők kezdtek el első körben bugdácsolni. Ne mással törődj, a saját céljaidra figyelj.
2018. aug. 22. 13:03
 5/5 anonim ***** válasza:
75%

Jajj, ne foglalkozz velük.

Nálunk, akik a facebook csoportban a leghangosabbak voltak az elején, azok 3 hónap után már be se jártak.

Amúgy meg nyilván az fogja leírni az élettörténetét, akinek van mivel hencegnie. De hidd el, ez a felvett hallgatók max 10%-a, a többieknek ugyanolyan átlagos képességei vannak, mint nekünk. :)

Ahogy már leírták, a szorgalom fog számítani hosszú távon.

2018. aug. 22. 19:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!