Mi a különbség az OKJ-s és a rendes szakma között?
Formátum, kinézet, felhasználhatóság, etc...
mert mindig ráfogják a teknikumomra h az csak okjs..
mi a különbség van köztük.. mondjátok már el?
honnan tuzdom a bizimről h rendes szakma e vagy okj.s... mert én ugy tudom h nekem rrendes van nem érettésig után okj-s... ne mondjátk h a kettő tök uyganaz... ezért van az egyikre külön OKJ-s elnevezés...
Nem h lenne csak szakma oszt kész..
az OKJ a szakmai papír egyik formája.
van még diploma, mester oklevél, doktori cím...
Nos, nekem van egy sima szakmám, aztán az érettségi, majd egy két éves intenzív (érettségi utáni, technikus jellegű) szakmát is letettem, ennek is OKJ a típusa.
Az Országos Képzési Jegyzék rövidítése egyébként, amely a hivatalosan megszerezhető szakképesítéseket tartalmazza.
" neked, gondolom szakmunkás bizonyítványod van...túl fogyatékos vagy egy érettségi + technikusihoz..."
mondanék erre sokmindent, de ennél fentebb állok... és ez az oldal amúgy sem a káromkodások miatt van fenntartva.. sztem neked nincs meg sem az érettségi, de még az általános 8 is bukással ment végig.. és nekem megvan... szal I.J.
Köszönöm a segitséget:)... ebben a dologban kissé össze volta zavarodva... szal igy legutóbi vitapartneremmel értelmetlen dologról veszekedtünk mert bemagyarázta h nekem nem rendes szakmám van hanem okj-st tettem le(ami szerinte nem normális szakma-erről folyt a vite).. erre megkérdeztem h miért van azon túl másik is? és hol szerez olyat értitek.. szal bebukott ő is így már 100% nem 99%:D
köszike mindenkinek:)
a beszólós emberkén kivül mindenki pozitiv jelzést kapott:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!