Írásbeli érettségin hogy is van ez?
Már régen érettségiztem, de most továbbtanulnék és ősszel javítani fogok.
Én úgy emlékszem, írásbelinél ha kifejtős feladat volt (válaszolj mondattal/szóval), akkor amit a vonalra írt az ember, abból csak az első mondatot / első szót vették figyelembe?
Nekem valamiért az rémlik, hogy anno a tanárunk olyat mondott, hogyha írásbelin valami kérdés van, ahova szavakkal kell választ adnunk, akkor mindig azt írjuk az elejére amiben biztosabbak vagyunk, mert ha két szóval válaszolunk (pl. rokon értelmű szóval) csak a javítási útmutatón nem pont az a szó van amit az először írtunk, hanem amit megjegyzésként a szó mögé, hiába hogy a második szó is jó, arra nem kapunk pontot.
Nem tudom érthető-e, a lényeg, hogy én mindig bizonytalan vagyok a válaszomban, ezért szeretem kifejteni a gondolatmenetem, csak félek hogy emiatt nem fogok pontot kapni sehova se :D
példának okáért:
Kérdés: mi lehet a pajzsmirigy alulműködés tünete?
Válaszom: hajhullás, anyagcserefolyamatok lassulása
Javítási útmutató: a.cserefolyamatok lassulnak
Tehát kapok a válaszra pontot attól függetlenül, hogy először egy más tünetet (de ugyanakkor helyeset) írtam?
Vagy amit először olvasnak, azt "számít" válasznak, a többi mintha ott se lenne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!