Erdélyből szeretnék emelt szintű biológia érettségit tenni, de itt nem ugyan azokat tanuljuk mint Magyarországon. Milyen könyveket ajánltok, ami jól átfogja az érettségi anyagát?
Szia!
Én először Mozaikos tankönyveket néztem át... Vannak benne hasznos információk, rengeteg ábra, VISZONT sok helyen nem eléggé érthető, nem a követelménynek megfelelően halad, vannak olyan részek a követelményben, amik a Mozaikos tankönyvben nem olvashatók. Az idegrendszer nincs jól benne leírva... (Plusz, ha jól láttam a 11 és 12es peldányt ki is szedték a hivatalos tankönyvek listájából...)
Úgyhogy egy hete vettem egy új könyvet: Mándics Dezső- Dr. Molnár Katalin: Biológia középiskolásoknak, érettségizőknek. Számomra ez volt eddig a biológia könyvek szent grálja! Pontosan követi a követelményrendszert, érthetően írja le a dolgokat. Eddig nem is tudtam, hogy ilyen egyszerűen is meg lehet érteni a biológiat!
Ha tehetném még a Szerényi-féle könyvet megvenném, mert sokan ajánlották... (viszont én okt.24en vizsgazom, szoval mar nem lenne érdemes.)
Még egy tanács bioszhoz: Mindenképpen nézd hozzá az általad választott tankönyvhöz a követelmény listát, anélkül szerintem nem érdemes elmenni érettségizni.
A fizikához meg annyit: ha neked az jobban megy, és abból jobb pontokat tudsz összeszedni érettségin, akkor tanuld azt, mivel nehéz bekerülni orvosira, és kelleni fognak a pontok.
Nyugi, egyetemen lesznek kémia felzárkóztatók. Lehet eleinte nem fogod érteni a kémiát, viszont nem lesz olyan ördöngősen nehéz, mint egy emelt szintű kémia érettségi. Aztán másod-harmadévtől már úgyis teljesen más kémiát fogtok tanulni, mint amit gimiben tanítanak.
Sok sikert!
-Egy ex-orvosis-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!