Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Orosz felsőfokú nyelvvizsgán...

Orosz felsőfokú nyelvvizsgán volt valaki?

Figyelt kérdés

Tud valaki tapasztalatot írni milyen volt? Mennyit készült rá, mennyire nehéz? Olyan nehéz volt mit számítottál rá?

Nekem a közepem megvan már pár éve de csak most szeretnék felsőfokra menni. A szóbeli részére viszonylag hamar már fel is tudnék szerintem készülni mert a tételeim ki vannak dolgozva a témákról és bővítem a szókincsem. Nyilván a magnót is kellene érteni de ezzel még nem foglalkoztam.

Például novemberben el tudnék menni szerintetek egy felsőfokra, lehetőleg egy komplexre?

Az írásbelire még nem tanultam semmit de ha 1-2-3 hónap alatt (mondjuk augusztus, szeptember, október), foglalkoznék vele majdnem minden héten, akkor sikerülhet?

Most nem 80-905ra hajtok, bár nagyon örülnék neki ha jól sikerülne. A középfokú óta rendszertelenül foglalkoztam vele de a középfokú szóbelim 90% körül lett, az írásbelim 70% körül.

2018. aug. 4. 15:00
 1/9 A kérdező kommentje:
*80-90%-ra
2018. aug. 4. 15:01
 2/9 A kérdező kommentje:

Még annyit hozzátennék, hogy mivel egyetemista vagyok, ezért ősszel először az egyetemre kell koncentrálni meg szeretnék pihenni is azért de így is megpróbálnék rászánni minden héten egy kis időt szeptembertől is. Szóval egész napjaim nem lennének rá.

Szerintetek sikerülhet? Ha volt valaki oroszból, írjon.

2018. aug. 4. 15:03
 3/9 anonim ***** válasza:

Voltam oroszból felsőfokon, de ezzel a kérdésedre nem tudok felelni.

Nekem a beszélgetős részén nem igazán voltak tétel témák. Az addigi életemről és tapasztalataimról beszélgettünk. Szóbelin két készségre 15/15 pontot, egyre 15/14-et kaptam. Talán szókincsre.

Írásbelin meg egy feladat kivételével mind 90% felett lett.

Sokat készültem rá. A hallásértésem túlzás nélkül profi volt, éltem is Moszkvában egy ideig.

2018. aug. 4. 17:08
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ! Arról esetleg tudsz írni, ha még emlékszel rá, hogy mi volt például a magnó témája meg az írásbeli?

És milyen típusú vizsgán voltál?

2018. aug. 4. 20:47
 5/9 anonim ***** válasza:
Origón voltam. A magnónál a tavaszi fáradtság, kimerültség volt taglalva és ha jól emlékszem, egyik kérdés az volt, hogy a gyerekekre hogyan hat és miként lehet orvosolni. A többi feladatra sajnos nem emlékszem.
2018. aug. 4. 21:11
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy ismét írtál :) Már ez is hasznos így nekem! Én a középfokút origónál csináltam és tervezem hogy a felsőfokot is ott fogom.
2018. aug. 4. 22:29
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

En is Origonal csinaltam a felsofokot, de szerintem vicc volt.😃 en vegig azt ereztem, hogy lehet, hogy veletlenul B2-re ultem be, de komolyan... keszulni kulonosebben nem keszultem semmit. Mondjuk 2012-ben kezdtem es iden majusban vizsgaztam. 4 ev gimiben folytatott tanulmanyok (OKTV dontovel egyutt) + 2 ev egyetem volt ebben.😃

Irasbelin lehet hasznalni vegig szotarat, úgyhogy nagy nehezsegeid nem lesznek szerintem.

Nekem nagyon konnyunek tunt az irasbeli, ami 94%-os lett.

Szobelin tetelek nem voltak. Mindenfele temam volt nekem: divat, ismerkedes, kozossegi media, turazas/utazas, csaladalapitas/hazassag.😃 A magno is egyszeru volt: Rubik kocka vilagbajnokrol volt szo es egy tanarnorol.

2018. aug. 7. 21:43
 8/9 A kérdező kommentje:
A második válaszolónak is köszönöm a segítséget! Nagyon hasznos volt. Jelenleg próbálok a felsőfokra készülni de mivel nem rendszeresen tudtam az orosszal foglalkozni, még a középfokú tudásomat is fel kell némileg frissíteni.
2018. aug. 10. 00:12
 9/9 anonim ***** válasza:
Kösz
2018. szept. 18. 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!