Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek az 50 óra...

Mi a véleményetek az 50 óra közösségi szolgálatról?

Figyelt kérdés
Mivel én nem nagyon szeretek emberek között lenni, ezért engem brutálisan idegesít ha valaki felhozza ezt a témát. Az iskolámba az osztályfőnök csak dísznek van, azt se tudja mit kell csinálni. Semmi információt nem adnak erről az 50 óráról és tiszta ideg vagyok miatta... Szerintem ez az 50 óra nem azért van hogy valami "tapasztalatot" gyűjtsön a diák, hanem azért hogy ingyen dolgozzon. Szerintem egy diáknak a legfontosabb hogy tanuljon, nem az hogy ingyen dolgozzon. Én (mint diák) csak felidegesítem magam ezzel kapcsolatban. Nektek mi a véleményetek?

2018. aug. 4. 12:13
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
78%

Semmi értelme, de higgyétek el, 50 óra semmi... felnőttként szinte heti szinten ennyit fogtok dolgozni, ezt meg 4-5 év alatt kell teljesíteni.

Nagyon sok ilyen értelmetlen dolgot kell majd még megtennetek, ilyenkor jobb túlesni rajta, ahogy az első kommentelő írta, mint halogatni...

Mondom ezt úgy, hogy fogászati asszisztensként 360 órás (ingyen) gyakorlatot kell teljesítenem, amivel nincs problémám, hiszen a képzés része, de kórházban is el kellett töltenem 100-at, plusz idősek otthonában és óvodában is 50-50-et... ennek sincs semmi értelme, de 1,5 hónap alatt letudtam, míg más csoporttársaim mai napig el sem kezdték több időt töltöttek el azzal, hogy panaszkodjanak, minek kell ez...

2018. aug. 4. 13:34
 12/14 anonim ***** válasza:
87%

Én úgy gondolom, hogy alapvetően jó dolog lenne, csak szerintem nem arra használják, amire való és tényleg nem adottak hozzá a lehetőségek. Ha a diák olyan jellegű önkéntes munkát végezne, amelyből tanulhatna is valamit, ami a javára válna és úgy érezné, hogy értékes is a munkája, akkor annak lenne értelme. Szerintem ez pályaorientációs szempontból nagyon hasznos lenne, ha lenne lehetőségük arra, hogy picit belekóstolhassanak egyes szakmákba és megismerhessék, hogy milyen végzettséggel milyen munkaköröket lehet betölteni, ki mivel foglalkozik, milyen munkát végez és az hogyan néz ki gyakorlatban stb. Sőt, szerintem már az is jó lenne, ha legalább hasznos készségeket sajátítanának el pl. hogy hogyan kell emberekkel bánni, kommunikálni, problémákat megoldani stb. Illetve, ha kapnának visszajelzést is a munkájukról, ha éreznék, hogy ők tényleg segítenek valakinek, hogy van értelme és haszna annak, amit csinálnak, akkor szerintem a diákok sem úgy állnának hozzá, hogy "jajj csak tudjam le ezt a hülyeséget".

Ezzel szemben nagyon sok helyen tényleg csak arról van szó, amit a kérdező is írt, hogy ingyen munkára használják a diákokat és szerncsétlenek igazából semmit nem tanulnak belőle. Nálunk például gyakran volt olyan, hogy az önkormányzat által szervezett programokon kellett dolgozni, mint pl. biztonsági őr, ami a gyakorlatban azt jelentette, hogy órákon át kellett ücsörögni egy üres kiállító teremben. Én pl. csomagokat is kézbesítettem a városon belül a nyugdíjasoknak, de egyszer kiküldtek gazolni a közmunkásokkal is. Ha pedig éppen nem volt semmilyen feladat, akkor automatikusan ment mindenki a suli könyvtárába "könyveket pakolni", viszont semmi szükség nem volt ránk, szóval csak ücsörögtünk és beszélgettünk. Lehetett jelentkezni ovikba, iskolákba is, de egyik helyen sem örültek az önkéntes diákoknak, mert nem volt szükség a segítségükre és nem is tudták mivel megbízni őket, így inkább csak útban voltak. A vége általában az volt, hogy mindenki felkeresett egy ismerőst, akivel meg tudta beszélni, hogy igazolja az óráit. Persze, az is igaz, hogy mások a lehetőségek egy kisvárosban és egy nagyobb városban, de szerintem ez sem jó, hogy ekkora különbségek vannak.

2018. aug. 4. 13:49
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Én is utáltam. Mi voltunk egy helyen mondjuk 1 órát, nem csináltunk semmit, előre aláírták az aznapot és beírtunk 3 órát.
2018. aug. 4. 14:50
 14/14 anonim válasza:
75%
Én biztos lógatnám a lábam, félgőzzel csinálnám ezt a közösségi szolgálatot aztán ha valami felettes elkezdene pofázni, megmondanám neki hogy ingyen munkaerővel szemben ne legyenek komoly elvárásai, örüljön hogy egyáltalán bejövök. Ha meg kirúg, rúgjon ki, max átmegyek máshova. Úgyse fizetnek semmit.
2018. szept. 1. 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!