Most őszintén, szerintetek érettségin nagyon nagy dolog lenne, ha valaki megbukna? Tényleg nem nehéz összeszedni azt a 10%-ot?
22.54 köszi szépen! :-)
Köszi a videót, nagyon nagy, még nem is láttam. :DDDDD
Még mindig nevetek. :DD
22.54 vagyok. Nagyon szívesen, azért küldtem =).
23.05! Igen, igazad van. Sajnos nem tudják sokan, mi is az a szóbeli, még egyetemeken sem. Nekem volt "szerencsém" egyetemen szóbelizni. Azért ha egy kicsit jó fej a tanár, akkor valamennyit segít, még egyetemen is. Mondjuk ha valamit nem tudsz, akkor rávágja, hogy "ez alapvető" és megbuktat. Mint engem =).
De hogy übereljelek =). Nálunk van egy tárgy, Vállalati pénzügyek a neve. Gazdász tárgy. Én gépész vagyok, műszaki menedzser. Együtt tanuljuk a gazdászokkal. Nekünk vizsgás a tárgy (gyakorlat nélkül!!!), gazdászoknak gyakjegyes (gyakorlattal!!!). Előadáson ugye többnyire az elméletet adja le a tanár, egy két tényleg alapszintű feladattal, amolyan példa feladattal. A komolyabb feladatok (amik zh-kon vannak) csak gyakorlatokon vannak. Ami ugye nekünk, gépészeknek nincs. Két zh van, 50-50 pontosak, amiken kb 10 pont az elmélet. A többi a számolás. De olyan feladatok, hogy a gépészek azt sem tudják, hogy is kezdjenek hozzá! Zh-n, 51%-tól megvan a kettes. Gazdászék, ha megírják legalább kettesre a két zh-t, megvan a tárgy és a kredit.
De hülye gépésznek még mindig szenvednie kell a zh-k után! A vizsga 50 pontos, ugyanolyan, vagy még sokkal nehezebb mint a két zh! És a zh-kon szerzett pontokat viszi magával az ember vizsgára, hozzáadódik a vizsgán szerzett pontokhoz. 51 ponttól kettes... Pót zh, aláíráspótló nincs, mivel a tanár beírta az aláírást (alapból megkapod, ne kérdezd miért, nem tudja senki sem), szóval ha elrontottad a zh-t, b*szhatod az egészet.
Én úgy állok, hogy kemény 0 pontot szereztem a két zh-ból. Ugyanúgy vonatkozik rám is a vizsgán való 51 pont!!! 50 pontos vizsgán azért nem kis teljesítmény lenne összehozni =). És az sincs sokkal könnyebb helyzetben aki 20-25 ponttal vág neki a vizsgának. Nyilván több az esélye, de ennyi. A tanszék meg olyan, hogy ha egy pontra vagy a határtól, akkor egy pontra vagy a határtól. Így jártál "IJ"...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!