Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A felvin honnan tudják,...

A felvin honnan tudják, melyik két tárgyat választottam?

Figyelt kérdés

Pótfelvételin a szakra, ahová jelentkeztem, két tárgyat kell választani. Az egyik a magyar nyelv- és irodalom, a másik pedig biológia vagy idegen nyelv vagy szociális ismeretek.

Nekem van idegen nyelv és biológia érettségim is, de mivel az idegen nyelv sokkal jobb lett, mint a biológia, ezért az idegen nyelvet szeretném a pontszámításnál alapul venni. Ezt nincs lehetőség jelezni, ilyenkor mit kell tenni?

Valamint biológiából és kémiából emelten érettségiztem, megvan az 50-50 pluszpont(még ha a két tárgy nem is kötelező erre a szakra), ezeket a pluszpontokat is majd az érettségi bizonyítványból számolják hozzá?

2018. aug. 2. 00:33
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbb pontosat veszik figyelembe.
2018. aug. 2. 00:42
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Kiszámolják a pontjaidat az összes lehetséges módon, az összes lehetséges tárgy kombinációját figyelembe véve és a legmagasabbat veszik majd figyelembe.
2018. aug. 2. 00:42
 3/5 anonim ***** válasza:
65%
Feltételezik, hogy a neked legkedvezőbbet választottad.
2018. aug. 2. 06:29
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem te választod ki, hogy melyik tárgy eredményével számoljanak... Minden szaknak megvannak a felvételi tárgyai és neked ezek közül legalább kettővel kell rendelkezned a megadott szinten. Automatikusan azzal a két tárggyal fognak számolni, amely megfelel a követelményeknek és számodra kedvezőbb.

Plusz pont csak akkor jár az emelt érettségi után, ha abból a tárgyból számolják a pontjaidat.

2018. aug. 2. 11:21
 5/5 anonim ***** válasza:
Én úgy emlékszem, mintha lett volna hely neki, hogy pipáljad ki, amelyiket választod. Ha nem találsz ilyet, meg sehol nem írják, akkor nem kell.
2018. aug. 2. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!