BME kollégiumaiba milyen dolgokkal lehet szociális alapon jelentkezni? (pl. Kármán Tódor, Vásárhelyi Pál Kolégium)
Szerintem keversz több dolgot.
-Van a rendszeres szoctám
-Van a felsőbbéves szoc alapú koli
-Van a gólya szoc alapú koli
Szoctámon van negatív pont, ami nagyon leviszi az legtöbbször az egy főre eső jövedelem.
Felsőbbévesen szoc alapon nehéz bejutni koliba, mert a felsőbbéves férőhelyek 80 %-a tanulmányi alapon kell, hogy kiosztásra kerüljön.
Gólyaként szoc alapon viszont NINCS negatív pont. Gólyaként szoc alapon igenis könnyebb bekerülni. 390 ponttal, 15-20 esélyes a koli. Ha nem kerülsz be elsőre, hanem várólistás leszel, még bekerülhetsz kb ha 30. vagy az alatti vagy. Azok kb két hét és bekerülnek, mozog annyit a várólista.
Növelték a gólyahelyek számát? Pff
Korábbi évek adatai alapján a felvettek száma évről évre csökken, sőt, szocot is egyre kevesebben adnak le.
Ashitaka, szerintem te kevered a dolgokat. A BME VIK-en van negatív szoc pont a kollégiumi pályázatnál is, és az az is marad.
Különben ahogy mondtam, ha nulla pontod lesz a szoc pontoknál, ha nem lenne negatív pontszám, akkor se mész semmire vele, mert mindenkinek legalább nulla pontja lesz, és mindenkit nem vehetnek fel. De nem így van.
A VIK-en nem vonják össze a tanulmányi és szociális pontokat a kolesz felvételinél, ezért vagy csak tanulmányi alapon pályázhatsz vagy csak szociális alapon. Vagy az egyik vagy a másik, ami figyelembe van véve.
Olvasd el:
A BME-GPK-n pedig így van, és ez az infó releváns a kérdező számára, a VIK hol érinti? :)
GPK-n van SZTK alapú koliba kerülés is, (szociális-tanulmányi-közösségi). Férőhelyek 5%-át ilyen alapon osztják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!