Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » BME kollégiumaiba milyen...

BME kollégiumaiba milyen dolgokkal lehet szociális alapon jelentkezni? (pl. Kármán Tódor, Vásárhelyi Pál Kolégium)

Figyelt kérdés
Ilyenekre gondolok, hogy tartós betegségek (esetemben gluténérzékenység), meg távolság (200 km-re lakom Pesttől) jelenthetnek előnyt?

2018. júl. 31. 19:00
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Szerintem keversz több dolgot.

-Van a rendszeres szoctám

-Van a felsőbbéves szoc alapú koli

-Van a gólya szoc alapú koli

Szoctámon van negatív pont, ami nagyon leviszi az legtöbbször az egy főre eső jövedelem.

Felsőbbévesen szoc alapon nehéz bejutni koliba, mert a felsőbbéves férőhelyek 80 %-a tanulmányi alapon kell, hogy kiosztásra kerüljön.

Gólyaként szoc alapon viszont NINCS negatív pont. Gólyaként szoc alapon igenis könnyebb bekerülni. 390 ponttal, 15-20 esélyes a koli. Ha nem kerülsz be elsőre, hanem várólistás leszel, még bekerülhetsz kb ha 30. vagy az alatti vagy. Azok kb két hét és bekerülnek, mozog annyit a várólista.

Növelték a gólyahelyek számát? Pff

Korábbi évek adatai alapján a felvettek száma évről évre csökken, sőt, szocot is egyre kevesebben adnak le.

2018. aug. 9. 21:26
 22/24 anonim ***** válasza:
Jaj, félreolvastam, a felveHETŐ gólyák számáz növleték, nem a felvettekét :D Bocsesz, este van :D
2018. aug. 9. 21:40
 23/24 anonim ***** válasza:
26%

Ashitaka, szerintem te kevered a dolgokat. A BME VIK-en van negatív szoc pont a kollégiumi pályázatnál is, és az az is marad.

Különben ahogy mondtam, ha nulla pontod lesz a szoc pontoknál, ha nem lenne negatív pontszám, akkor se mész semmire vele, mert mindenkinek legalább nulla pontja lesz, és mindenkit nem vehetnek fel. De nem így van.

A VIK-en nem vonják össze a tanulmányi és szociális pontokat a kolesz felvételinél, ezért vagy csak tanulmányi alapon pályázhatsz vagy csak szociális alapon. Vagy az egyik vagy a másik, ami figyelembe van véve.

Olvasd el:

[link]

2018. aug. 13. 16:06
 24/24 anonim ***** válasza:

A BME-GPK-n pedig így van, és ez az infó releváns a kérdező számára, a VIK hol érinti? :)

GPK-n van SZTK alapú koliba kerülés is, (szociális-tanulmányi-közösségi). Férőhelyek 5%-át ilyen alapon osztják.

2018. aug. 14. 05:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!