Nem vettek fel fősulira mert két hiányos érettségi tantárgyam van. Mi a teendő?
Amelyik suliba érettségiztem nem volt lehetőség informatikából vizsgázni választott tantárgyként ezért földrajzt kellett választanom.
Viszont én szerettem volna informatikával kapcsolatosan tovább tanulni ezért a programtervező informatikust és a mérnök informatikust jelöltem meg a felvi.hu-n.
És sajnos 0 pontot értem el mind a 3 megjelölt iskolába mivel két hiányos tantárgyam van.
felvi.hu ezt írta: "Az érettségi pont számításához szükséges két érettségi vizsgatárgyból nem rendelkezik eredménnyel"
Az egyik szerintem az informatika a másik viszont nem tudom, hogy mi lehet aki tudja esetleg megírhatná.
Ezekből a tantárgyakból érettségiztem: Magyar nyelv és irodalom, Matematika, Történelem, Angol, Földrajz
A legrosszabb jegyem 4-es 60%-al.
Ilyenkor mit lehet tenni?
Újra el kell mennem érettségizni és ezt a két hiányos tantárgyat meg kellene szereznem?
Vagy van valami egyszerűbb módja is annak, hogy megszerezzem ezt a két hiányos tantárgyat?
Válaszokat előre is köszönöm!
a matek szokott lenni a másik, amit néznek
hacsak nem volt emelt követelmény
Nyíregyházi Egyetem programtervező informatikus
Debreceni Egyetem programtervező informatikus/mérnökinformatikus
"Az érettségi pont számításához szükséges két érettségi vizsgatárgyból nem rendelkezik eredménnyel"
Valószínűleg arra utal, hogy érettségi pontokat -ami ugye két tantárgy százalékos eredményéből áll össze- nem tudnak számolni, mivel valamelyikből nem rendelkezel eredménnyel. Azt nem különbözteti meg a rendszer, hogy csak az egyik hiányzik, vagy mindkettő. De tényleg elég hülyén van megfogalmazva.
Hát igen, előbb kellett volna gondolkodni.
Ügye azt te sem gondoltad komolyan, hogy földrajzzal felvesznek majd egy informatikai szakra.
Néha nem is értem, hogyan tudnak ennyire tájékozatlanok lenni az emberek, az internet világában.
Hiába az okostelefon, meg az egész modern technika, ha még a belenőtt maiak sem tudják azt használni...
Debrecen, programszervező informatikus:
Szintén matek és fizika, vagy informatika, vagy ágazati szakmai tárgy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!