A pótfelvtelin csökkentik a ponthatárokat?
Hogy lehetőséget adjon esetleg olyan helyre jelentkezni, ahová először nem jelentkeztél.
Például:
Valaki jelentkezett a BME-re. Megjelölte a mechatronika mérnöki szakot, meg mondjuk a gépészmérnökit, meg a villamosmérnöki tudom, államin, költségesen egyaránt, és nem vették fel.
Megnézi a ponthatárokat (nem ismerem az ideit, szóval ha valahol alacsonyabb, sorry, most ne azt nézd!), és azt látja, hogy az Óbudain (vagy Debrecenben, vagy bárhol) ez a pontszám elég volt, és hirdetnek pótfelvételt. És megpályázza.
Ennyi.
Ezt passzoljon. Engem tavaly felvettek államira, nem nézegettem a pótfelvételis ponthatárokat.
Bár én azt is reálisnak tartanám, hogy lehessen alacsonyabb...
Változni változhat. Ez a helyek számától, és a jelentkezők számától függ. Mint a normál felvételi eljárásnál.
Hogy lehet-e alacsonyabb, azt viszont jogszabály szabályozza. Lehet, hogy régebben lehetett, tavaly óta meg nem.
De ez csak tipp...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!