Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit csináljak, ha félek az...

Mit csináljak, ha félek az egyetemtől?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy normális, hogy félek a beilleszkedéstől, de nekem valahogy ez mindig drasztikusabb. Mióta megtudtam, hogy felvettek gyomorgörcsöm van, meg a sírás kerülget. Második helyként jelöltem meg a szakot, nem mondom, hogy egyáltalán nem érdekel, de nem erre vágytam. Ezen felül a beilleszkedéssel mindig bajom volt. Félek, hogy utálni fognak, nagyon sok időbe telik, amíg ezek a tévképzeteim eltűnnek. Mit tegyek ez ellen? 18/L
2018. júl. 27. 21:15
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Mindenki fél picit, hidd el mások se kész társasággal mennek oda, mindenki barátkozni szeretne majd, ismerkedni. Melyik egyetem és szak? :)
2018. júl. 27. 21:35
 2/10 anonim ***** válasza:
72%
Valószínűleg azért félsz ennyire, mert nem arra a szakra vettek fel, ahova igazán szerettél volna menni. De ha ez a másik szak is érdekel, akkor ne aggódj, a beilleszkedés nem olyan nehéz, mint amilyennek tűnik. A közös érdeklődés összehoz, csak merj beszélgetést kezdeményezni, vagy ha kérdeznek, merj válaszolni. Én is ősztől kezdem az egyetemet, bennem is van egy kis félsz, de minden jó lesz, ne aggódj. :)
2018. júl. 27. 21:36
 3/10 anonim ***** válasza:
80%
Én is most kezdem, és néha én is erre gondolok... aztán eszembe jut, hogy nem kell ezen görcsölni. :) Majd kialakul. Te is szólsz majd emberekhez, ők is szólnak hozzád. Ez már úgysem a gimi, ahol "uuu, na vajon befogadnak", "remélem nem közösítenek ki"... :D
2018. júl. 27. 21:38
 4/10 anonim ***** válasza:
79%
Ez egyetem nem gimi.. Felesleges ilyeneken izgulni.
2018. júl. 27. 21:40
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ezen mindenki atesik. En olyan helyre mentem, ahol egyetlen egy ismerosom sem volt. Nem volt semmi problemam, felesleges aggodni. Nem olyan, mint a gimi, hogy egesz nap ossze vagy zarva 20-30 emberrel. Csak legyel nyitott es nem lesz semmi baj.
2018. júl. 27. 21:48
 6/10 A kérdező kommentje:

Ez megnyugtat. Gólyatáborba sajnos nem fogok tudni menni, és inkább attól félek, hogy nem igazán lesz lehetőség arra, hogy összeismerkedjek másokkal, pont azért mivel ez nem gimi, nem leszünk rászorulva, plusz már alakulnak ki kapcsolatok a gólyatáborban. Tudom, hogy túl reagálom.:D Az egyetemről ismerek pár embert, de a szakról nem sajnos.

Köszönöm a válaszokat.:)

2018. júl. 27. 22:23
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Én is most kezdem az egyetemet és én is kicsit így érzek de úgy vagyok vele, hogy majd kialakul. :) biztos tudsz majd találni pár jó fej embert. Ez majd úgyis jön magától, felesleges ezen görcsölni. :)

Hova vettek fel?:)

2018. júl. 28. 09:20
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Ezen nem kell aggódnod. Én sem mentem gólyatáborba, meg még sokan, akiket ismerek, mégis első félévben megtaláltam a baráti társaságomat. (Pedig előtte nem szocializálódtam könnyen.)

Menj kicsit több reménnyel a szakra, attól, hogy a második helyen szerepelt a listádon, még megszeretheted, ha látod, milyen.

Sok sikert!

2018. júl. 28. 11:41
 9/10 anonim ***** válasza:
A legrosszabb, ami történhet az, hogy nem ismernek a csoport/szaktársaid, mert nem mész gólyatáborba, ezért vagy próbálnak majd megismerni és kezdeményeznek majd nálad az órákon, vagy lesz@rnak, ha te nem nyomulsz. Egyik sem olyan rossz, mint amikor általánosban vagy gimiben vagy "kívülálló", akit folyamatosan zaklatnak az osztálytársai. Anno engem lesz@rtak a többiek, a csoporttársaimmal nem voltam soha jóban (nincs semmi problémánk egymással, elvagyunk egymás mellett, de nem haverkodunk), mégis idővel lettek barátaim. Ha nem is a csoportodból, a szakodról biztosan tudsz majd te is barátkozni, rengeteg közös program van (bulik, szabadon választható kurzusok, stb.), ahol megismerhetitek egymást. Én például a koliban szereztem barátokat, rajtuk keresztül pedig sok más szaktársamat is megismertem.
2018. júl. 28. 15:08
 10/10 anonim ***** válasza:
Melyik egyetemre és szakra mész?
2018. júl. 28. 17:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!