Ingyenes kollégiumot lehet igényelni?
Figyelt kérdés
Hátrányos helyzet miatt jár valamilyen kedvezmény? És azt hol kell igényelni?2018. júl. 26. 17:13
1/13 anonim válasza:
Azért nagyban segítene hogy melyik felsőoktatási intézményről van szó. De szerintem sehol sem adják ingyen, legtöbb helyen 10-20000Ft/hó a díja.
2/13 anonim válasza:
Minden kollégiumért fizetni kell. Ingyenes nincs. Alapból javarészt szociális alapon lehet bekerülni első évben. Utána a tanulmányi eredményed a mérvadó. Igényelni a Neptunban. Rengeteg papír beszerzése szükséges(jövedelemigazolások szülőktől, lakcímigazolás, HH igazolása, ha az vagy, stb.)
3/13 anonim válasza:
Szoctám van, tanulmányi ösztöndíj van, bursa van, ingyenes kollégium nincs .Kivéve ha beadod a rendszergazdai pályázatot, csinálod rendesen a dolgot és tudod is csinálni a dolgot.
Így is több támogatást kukáztok össze ti hátrányosok egy hónapban, mint amit nem hátrányos öneltartóként nulla otthoni támogatással én egy fél év alatt megkerestem egyetem mellett.
4/13 anonim válasza:
"Utána a tanulmányi eredményed a mérvadó." - Nem mindenhol. Nálunk első évben is számított a tanulmányi eredmény (felvételi pontszám), felsőbb éveseknél pedig az előző féléves kkindex - de csak nagyon kis mértékben, a szociális helyzet volt a mérvadó. Kollégiumonként változik.
5/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Azért kérdeztem, mert nem tudtam, de köszönöm pár válaszolónak a "kioktatást" és a "kukázást".
2018. júl. 26. 17:52
6/13 anonim válasza:
Nincs ingyen kollégium. a legolcsóbb 10-12 ezer havonta
7/13 A kérdező kommentje:
És valamilyen kedvezmény?
2018. júl. 26. 17:54
8/13 anonim válasza:
Nincsen kedvezmény, hiába kuncsorogsz.
9/13 A kérdező kommentje:
Ez nem kuncsorgás, csak érdeklődés. Kösz szépen, te biztos olyan okos és ügyes vagy...
2018. júl. 26. 18:33
10/13 anonim válasza:
Kérdező: 20.000 egy kedvezményes lakhatási lehetőség . Főként Bp.-en, bár máshol is. Pályázz meg minden lehetőséget, tanulj kiemelkedően, és akkor ki tudod az abból összeszedett pénzből fizetni ezt az- amúgy is rettentően kevés-összeget...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!