Semmit nem készültem még a nyáron az emelt magyar érettségire, jövőre érettségizek?
Szia :)
Én is jövőre szeretnék emeltezni magyarból.
Semmiképpen se ess kétségbe! Nyugi, van még időd.
Én kijegyzetelem a négy könyvet irodalomból, azokat lefűzöm (most tartok a 10.-es végénél), azt megtanulom és elolvasom többször a verseket.
Nyelvtanból pedig főleg mondatelemzést nézek és szófajokat.
A műelemzésre, reflektálásra később fogok készülni. :)
Én májusban emelteztem.
Ha nem is olvasod el a kötelezőket, azért nagyjából tudd, hogy melyik miről szól. Idő hiányában olvasgasd a rövidített kötelezőket/ az elemzéseket nézd át.
Szerintem érdemes több feladatsort is megcsinálni, annyit, amennyit csak tudsz. Szoktak hasonló feladatok lenni, egy kaptafára készül a feladatsor, pl. versfelismerés általában szokott lenni.
Én is azt javaslom, hogy kezdd el kijegyzetelni az irodalomkönyveket, amíg kiírod, addig is tanulod.
A korstílusokat nézd nagyon át, az sokat tud segíteni.
Szerintem minden nap ha 1,5-2 órát rászánsz, akkor simán fel tudsz készülni. A tételeket kezdd el tanulni, nézegetni. Csinálj meg néhány nyelvtani feladatot is, nem árt, ha átnézed a mondatelemzéseket.
Szia! :)
Én is szeretnék jövőre magyar emeltezni,megkérdezhetem te,hogy álsz? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!