Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogy nőjek fel a dolgokhoz?

Hogy nőjek fel a dolgokhoz?

Figyelt kérdés
Most érettségiztem, egész jól, 18 éves vagyok, valószínűleg fel fognak venni az egyetemre, amit kinéztem. De míg a barátnőim mind örülnek, hogy egyetemre megyünk, én nem érzem magamat késznek rá, félek. 1 évvel fiatalabb vagyok náluk, és nem tudom mit kezdjek ezzel az egésszel. Nem igazán vagyok tisztában azzal, hogy ki is vagyok, mit akarok, annyira bizonytalan vagyok saját magammal és a képességeimmel kapcsolatban is. Legszívesebben egész nap sírnék tehetetlenségemben. Mit tegyek, hogy menjen nekem ez az egész és helyt állhassak az egyetemen?
2010. jún. 19. 10:52
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg ,ha nagyon bizonytalan vagy halaszthatnál 1-2 évet,addig elvégezhetnél valami okj-t.Én fiú léttemre is igy voltam ,mint te.21 évesen kezdtem a fősulit,(igaz addig dolgoznom kellett.)
2010. jún. 19. 11:16
 2/3 A kérdező kommentje:
A szüleim kiborulnának:) Abban, hogy hová akarok menni végülis biztos vagyok, csak nem tudom, hogy képes leszek-e rá, elég nehéz pályát néztem ki. Nem érzem magam olyan 'felnőttnek', mint amilyennek szerintem lennem kellene ehhez, nem érzem rá magamat késznek... Olyan gyorsan és hirtelen jön a változás...
2010. jún. 19. 11:37
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ezzel mindenki így van, de amikor bekerül az egyetemre, nagyon hamar tud váltani, mert rá lesz kényszerítve, hogy egyedül kell megoldania dolgokat. El nem tudtam képzelni én sem, hogy hogyan fogok boldogulni majd tök egyedül, de pillanatok alatt megszoktam és most már nagyon élvezem. Rengeteget fejlődik egyetemi évei alatt az ember, és ezalatt nem csak a megszerzett lexikális, gyakorlati tudást értem, hanem mindazt a tapasztalatot, érzelmi fejlődést, magabiztosságot, amivel sokkal könnyebben tud később boldogulni a felnőttek világában.

Ne izgulj, meg fogod látni, hogy milyen egyszerű lesz!

Sok sikert!

2010. jún. 19. 12:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!