Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen a III. Béla Gimnázium?...

Milyen a III. Béla Gimnázium? Tényleg olyan nehéz, mint amilyennek mondják? Milyenek a tanárok?

Figyelt kérdés
Idén vettek fel a III.Béla Gimnáziumba és nagyon izgulok,hogy milyen lehet,mert a barátaimtól hallottam,hogy nehéz és nem nekem való szerintük.Magyarral és angollal szeretnék majd tovább tanulni,még nem tudom,hogy merre.A tudományos tantárgyaknál nagyon szigorúak?Azok nem az erősségeim... :((
2018. júl. 22. 13:39
 1/1 anonim ***** válasza:

Nem ismerem a sulit, de ismerem a helyzeted :) Én 6+6os suliból mentem át egy 4 osztályos tagozatos gimibe. Az első gimi szar gimi a városban, kevesen mennek onnan továbbtanulni. Olyan 4-es körül volt az átlagom, max. nagyon kicsit fölötte. A tanárok nem támogatták, hogy elmenjek, semmiben nem segítettek a felvételivel kapcsolatban. Mindig orvosi pálya felé kacsintgattam, a biosztanárom megmondta nekem, hogy nem nekem való a testalkatom miatt.

Egyedül készültem a felvételire, rosszul is sikerült, nem kerültem be álmaim gimijébe, ami a város legjobb gimije, az országos listán is volt már 10. körül, biosz-kémia tagozattal, ami nekem kell. Amire kb olyan 30. helyet elért szokott még bekerülni. Én 69. voltam, szóval sok sokkal jobb volt nálam. Protekcióval kerültem be. Az első jegyem egy 2-es volt, gondoltam szuper, mehetek vissza a másik gimibe. Szerintem ezután nem nagyon volt másik 2-esem, kevés 3-asom és 4-esem volt. Majdnem mindig 5-ös volt minden félévi és évvégi jegyem (egyszer volt egy 4-es spanyolom félévkor). Érettséginél, ha lenne olyan, hogy osztályelső az eredményeim alapján lehet, hogy én kaptam volna ezt az elismerést.

Nem fényezni akarom magam, de ha megbecsülöd, hogy bekerültél abba a suliba, tanulsz folyamatosan, megpróbálod magadból a maximumot kihozni, akkor megmutathatod a többieknek, hogy mennyire nem volt igazuk és igenis meg tudod csinálni. A maximumon nem a kimerülésig tartó magolást értem, hanem a laza, kényelmes tanulgatást. Ha nem veszed félvállról, akkor simán meg tudod csinálni. Volt több olyan osztálytársam, akik nagyon jó általánosból jöttek legjobb tanulókként, mégis mindenki nézett, hogy ez meg, hogy került ide be. Ez azért volt, mert csak ültek ott és várták, hogy majd minden jól sikerül, minden az ölükbe fog hullani.

Ha nem vagy rossz órán, a tanárok látják, hogy figyelsz, akkor baj nem lehet :) Nekem valami hülye reflex épült a nyakamba, ami miatt rengetegszer bólogatni kezdtem, ha nagyon figyeltem. Sok tanár ezt nagyon szerette, főleg azok, akik nekünk felesleges órát tartottak (pl fizika), mert a sok unatkozó arc között valaki adott visszajelzést arról, hogy figyel rá, értékeli a munkáját.

Szóval ne izgulj, nem véletlenül kerültél be, simán meg tudod csinálni :)

2018. aug. 8. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!