Orvosisok, Ti dupláztatok vagy a bizonyítványotok is számított?
Úgy érzem, könnyebb lenne duplázni, de nem
Túl nagy rizikó? Ti hogy csinaltatok? És kémiából vagy fizikából érettségiztetek?
Könnyebb a duplázás mivel csak 2 tárgyra gyúrsz
viszont a t.eredmények biztosabbak
Őszintén? Minél jobban belemélyedtem a két emeltes tantárgyba (én kémiából mentem) rájöttem, hogy ha duplázok, azt a két emeltet tényleg 90% + - kell megírni, ami elég nagy lutri, hacsak nem vagy házizseni. Vannak évek, amikor könnyebb, de van, mikor még a legokosabbak is hibáznak dögivel.
Tapasztalatból mondom, hogy szerintem sokkal egyszerűbb megírni a többi közepet 90% körülire, és így megengedheted magadnak, hogy ne írj annyira kitűnő emelteket.
Legalábbis nekem könnyebb volt a közepes tárgyakból jót írni, kémiából sose tudnék 90%ot megcsinálni. De ezt neked kell érezned.
Nekem kémia emeltem (95%) és biosz emeltem (74%) volt.
Ez duplázással és többletpontokkal 438 pont. Amikor felvételiztem ez is elég lett volna, de hát a másik kedvezőbb volt 449 ponttal.
Szóval nem az számít, hogyan csinálod hanem, hogy melyik a kedvezőbb... úgyis azt számítják.
Jajj, hát én duplázással nem kerültem volna be sehová sem. :D
Szóval nekem a klasszikus pontszámítós módszerrel jőtt ki az elegendő pontom. Szerintem így egyszerűbb volt, de amúgy úgysem te döntöd el, hogy melyik módszerrel számítják a pontjaidaz, úgyhogy simán adj bele mindent, aztán majd eldől.
Én kémiával jöttem, és utólag is azzal jönnék, sokkal hasznosabb egyetemen, mint az emelt fizika.
Mindkettővel meglett volna a szükséges pont, de a normál pontszámítással sokkal több pontom lett. De nekem még csak egy emelt és egy közép kellett.
Szerintem a duplázás jó nagy rizikó, kevés ember tudja igazán jóra (90%) fölé megírni az emelteket. A középszintű érettségik viszont nevetségesek. Józan paraszt ész, némi IQ és kb megvan mindenből a 90%....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!