Mégis mikor keressek albérletet?
Egy hónapja még azt mondták, július elejéig lakják azokat, amiket egyetemistáknak adnak ki. Most ahány meghirdetett szoba iránt érdeklődtem, mindenhol egy héten belül beköltöző lakótásat kerestek. Én nem tehetem meg, hogy most felköltözzek, itthon dolgozom. Augusztus végén tudnék csak menni. És már kapom a szemrehányásokat, hogy miért csak most kezdtem el keresni!?
Engem nagyon stresszel a tudat, hogy mindjárt kezdődik az egyetem, és még mindig nincs hol laknom. Kollégiumi felvételi eredmény is csak augusztus végén lesz, utána már hova szaladjak, ha nem vesznek fel?
Hova keresnél még albérletet? Hiszen azt se tudod hogy felvesznek-e.
Annyi igaz hogy ponthúzás után szinte azonnal még jobban megemelkednek az ingatlanárak.
Hát. Üdv a felsőoktatásban :D Anno én is megszívtam, nem vettek fel a koliba, amit megjelöltem, albérletre nem volt pénzem. És augusztus közepén derült ki, hogy nem vesznek fel. 2 hétig azt se tudtam hol fogok lakni. Aztán feliratkoztam egy másik koli várólistájára, ahonnan végül augusztus legvégén felvettek.
Amúgy a nagy albérlet roham július végénn lesz, szval nem vagy elkésve. De ahhoz hozzá kell szokni, hogy kerülhetsz ilyen helyzetbe és ezt magadnak kell megoldani.
Hát igen, ez szerintem is borzasztó. Nyilván csak azt követően tud az ember koliba jelentkezni, ha már kiderült, hogy felvették az egyetemre és az is idő, amíg feldolgozzák az adatokat stb., de augusztusban már tényleg nagyon kevés idő van az egyetem kezdetéig és nem könnyű két hét alatt albérletet találni, ami jó helyen van és ki is tudod fizetni.
Ezzel én is bajban voltam, mert meg akartam várni amíg kiderül, hogy kaptam-e kolit vagy sem, hiszen nem akartam volna feleslegesen albérletet fizetni. Viszont kiderült, hogy nem kaptam és akkor nagyon gyorsan kellett.... Ebben az esetben én is azt ajánlom, hogy fel kell venni a kapcsolatot a leendő szaktársaiddal és összebeszélni, hátha más is így járt, hátha vannak ismerősei, hátha hallott valamit stb. és úgy már könnyebb.
Mindenképpen írok majd a csoportba, de ugye az még nincs :D Biztosan felvesznek, sokkal több pontom van, mint a szokásos ponthatár.
Már halasztottam egyszer emiatt. Hiába van ennyi pontom, a kolira nem volt elég (kicsivel csúsztam le).
Valoban szivas. De 2-3 nap alatt lehet talalni alberletet de akkor ra kell szanni kajak az egesz napod, reggel felmesz, megnezel elore megbeszelt 4-5 szobat (delelott 9-10-ig nem nagyon fogadnak, es kb du 5-6-ig, ezalatt kell ido mig elmesz egyiktol a masikig). Masnap is. Nyugodtan mondd meg h megnezel még tobbet, tudjak hogy megy. Ha erolkodnek h Haat 1 ora mulva jon valaki aki kiveszi ha te most nem, ne foglalkozz vele, mind ezt nyomja. Ha meg tenyleg kiveszik, akkor se a te hibad. Ezert kell tobbet megnezni.
Aztan nap vegen dontesz a 6-8 lehetoseg kozul es telefonalsz azonnal hogy holnap leraknad az eloleget. Tuti nem 100%-ban fog tetszeni de muszaj 1-et kivenni. A legkisebb rosszt XD.
Szal ha augusztus elejen vagy vegen allsz neki akkor is lehet. Csak fogynak a lehetosegek.
Azt h kozel az egyetemhez el kell felejteni, nincs az egyetemek korul 5000 kiado szoba. Buszozni fogsz, akar fel orat, evvan. Az ar legyen szempont meg a minoseg.
Barom lakotarsad is biztos h lesz min 1, ugyh ez se egy valtozo. Aki a megtekinteskor még takaros helybol kepes egy disznoolat csinalni ugyh a minoseget arra ertettem h a kornyek pl nincs tele gypokkal, a meleg viz nem szaggatva jon a csapbol XD stb. Tanulni/ aludni/ etkezni fogsz ott, ne az legyen a szempont hogy eleg nagy hazibulihoz meg van erkely ahol lehet cigizni.
Lebegjen a szemed elott hogy felevkor lehet felvesznek koliba. Meg h eleg lyukasak az egyetemi orarendek, ha heti 1x tudsz 8 orat dolgozni, maris nem faj annyira ha dragabb albit tudtal mar csak szerezni.
A kocsivasarlas is ilyen, nem azt kell csinalni mint sokan h megneznek 2-t hetente, es honapokig nem mennek semmire. Nulladik nap szaz telo, elerheto-e, idopontot kersz masnapra/ masnap utanra, es ket nap alatt megnezel 10 kocsit. Persze ehhez kell 3 nap egybefuggo szabi, de megse 4x keretozol el a fonokodtol 2 honap alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!